Posna ruska salata
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Potrebno je:
- 200 g graška
- 200 g krompira
- 200 g šargarepe
- 200 g kukuruza šećerca
- kapar po želji
- konzerva tunjevine
- 200-300 g posnog majoneza
- kašika senfa
- limunov sok
- vlašac
- so i biber
Shutterstock
Priprema:
Posebno obariti krompir, šargarepu, šećerac i grašak. Ohladiti, sitno iseckati, spojiti, posoliti i sastaviti sa posnim majonezom, senfom i sokom od limuna po želji. Dodati tunjevinu, kapar i ostale sastojke. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
Krompir salata u malo drugačijem odelu
Potrebno je:
- kilogram krompira
- dve glavice crnog luka
- dva čena belog luka
- šargarepa
- rotkvice
- ulje
- peršun
- susam
- sirće
- začini

Shutterstock
Priprema:
Krompir prvo operite, a zatim skuvajte u ljusci. Dok je još topao ogulite ga i isecite na kolutove. U blender stavite šargarepu, crni i beli luk i isitnite. Dodajte sirće, peršun, ulje i susam i rotkvice nasečene na kolutove. Dobro izmešajte sastojke i prespite u posudu za služenje. Na kraju dekorišite listovima svežeg peršuna.
Pasulj salata
Potrebno je:
- beli pasulj
- crveni pasulj
- bejbi spanać
- crveni luk
- šargarepa
- jabukovo sirće
- peršun
- kašika belog vina
- beli luk
- malo zelene, sveže paprike
- so i ulje
- tucana paprika po želji
Priprema:
Pomešati crveni i beli pasulj koji ste prethodno skuvali u razmeri koja vam odgovara. Dodajte izblendiranu šargarepu, bejbi spanać, sitno iseckan crveni luk i sitno seckanu zelenu papriku. Odvojeno pomešajte ulje, malo suvog peršuna, jedno do dva čena belog luka, veću kašiku belog vina i jabukovo sirće. Po želji dodajte i tucanu papriku.
Salata sa dagnjama i testeninom
- 150 grama dagnji
- 150 g testenine po izboru
- crne masline
- čeri paradajz
- belo vino
- biber
- maslinovo ulje
- beli luk
- limun
Priprema:
Skuvajte testeninu sa dosta soli i dodajte belo vino. Dagnje prokuvajte kratko, a zatim ih propržite na maslinovom ulju. Dodajte beli luk, testeninu i biber. Kada se sve ohladi, ubacite, rukolu, čeri i crne masline. Na kraju dodajte i limun u srazmeri koja vam odgovara.
Lažni "valdorf"

Shutterstock
Priprema:
- dve jabuke
- štapići celera
- kašika seckanih oraha
- malo praziluka, tanko secenog
- malo badema
- posni majonez
Priprema :
Jabuku narendajte i pomešajte sa sitno seckanim celerom i prazilukom. Dodajte seckane orahe i bademe, so i biber. Na kraju ubacite nekoliko kašika posnog majoneza i ostavite da se ohladi.
