Recept za post stiže nam pravo iz kuhinje Nikole Rokvića i Bojane Barović. Poznati pevač i njegova supruga vode računa o namirnicima koje će se naći na njihovoj trpezi, pa se mogu pohvaliti dobrom formom i još boljim zdravljem. Na ishranu posebnu pažnju obraćaju u vreme posta, a Bojana je sa pratiocima na Instagramu podelila recept za omiljeno jelo njenog supruga, koje se priprema na vodi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Glavni sastojak je kinoa, koja obiluje proteinima i ugljenim hidratima, sadrži kalcijum, vitamine B1, B2 i E. Budući da jača organizam i preventivno deluje na zapaljenske procese u telu, smatra se poželjnom u jelovniku.

Printscreen/Instagram
Kinoa činija, po receptu Bojane Barović priprema se jednostavno. Na pari se obari iseckano povrće: u jednoj posudi šitake, bukovača, šampinjoni i tikvice, a u drugoj šargarepa i karfiol.
Kinoa se prokuva na vodi petnaestak minuta.
Poseban šmek daje namaz koji se pravi od avokada, mladog luka i indijskog oraha.
Tanjiru zdravlja, u kome dominiraju boje, čak i ako niste ljubitelji ovakvog načina ishrane, teško je odoleti. Osim toga, domaćice najbolje znaju koliko je nezgodno kad nemaju ideju šta da pripreme za ručak, pa novi recept za post uvek dobro dođe.
