Jelena je pokazala tehniku izbeljivanja JAJA: Potrebna su vam DVA sastojka i 15 minuta posla

Vesti 09.04.2023 19:34 0

Ukratko, farbanje jaja može biti pravi izazov, ali uz pomoć ovih trikova Jelene Kocmanović, svi mogu stvoriti prelepe i kreativne dekoracije za Uskršnju trpezu

Jelena je pokazala tehniku izbeljivanja JAJA: Potrebna su vam DVA sastojka i 15 minuta posla

Printscreen/Instagram

 

Uskršnji praznici su tradicionalno vreme farbanja jaja, ali ponekad može biti teško postići željene rezultate. Srećom, Instagram je prepun korisnih saveta za ovu aktivnost, a jedna od najkorisnijih je vodič Jelene Kocmanović.

Jelena Kocmanović je majka troje dece, koja za sebe kaže da radi, kuva i čuva decu.

I prethodnih godina smo imali priliku da na njenom profilu vidimo lepo išarana jaja.

 

 

tehnika koju je podelila je kako izbeliti jaja sa tamnijom ljuskom. Bela jaja bolje primaju boju, pa je ovo koristan savet ako ne možete da nađete bela jaja. Jelena savetuje da jaja stavite u posudu sa vodom, dodate kašičicu sirćeta i pustite da se kuvaju dok ne proključa. Nakon toga, smanjite temperaturu i pustite da se jaja kuvaju još pet minuta. Nakon toga, izvadite jaja i ostavite ih u hladnoj vodi dok se ne ohlade.

 

 

Potrebno

  • alkoholno sirće i
  • voda u razmeri 1:1

Postupak

Jaja treba da su sobne temperature da ne bi pucala prilikom kuvanja.

Stavite vodu i sirće u istoj razmeri (za 10-12 jaja otprilike čaša i po vode i isto toliko sirćeta). Stavite da se kuvaju na umerenoj temperaturi desetak minuta. Sve vreme će peniti i tu penu treba skidati kašikom. Kada se skuvaju, stavite šerpu u sudoperu prvo pod mlaz mlake vode, a zatim pustite hladnu.

Krpicom ili sunđerom (ne onom grubom stranom) pažljivo očistite jaja (ljuska je za nijansu slabija) i isperite. Ostavite da se osuše, a nakon toga možete uživati u čarima ukrašavanja.

Za kraj tu je i Jelenin savet plus.

- Kako je ljuska jajeta malo slabija zbog samog procesa izbeljivanja preporučujem farbanje prirodnim bojama ili bojama za kolače.

Komentari (0)
Loading