Stvari vam izgledaju kao da nisu OPRANE? Ovo su najveće greške koje pravite prilikom pranja odeće

Vesti 19.03.2023 08:30 0

Pranje odeće u mašini uglavnom izgleda kao jednostavan posao, ali da bi ta ista veš mašina efikasno radila i da stvari ne bi bile oštećene, potrebno je obratiti pažnju na svakodnevne greške

Veš mašina

Shutterstock

Ovo su najčešće greške koje svi pravimo prilikom pranja veša:


Koristite previše deterdženta za veš

Možda se čini da je dodavanje više deterdženta prilikom pranja veša u mašini dobra ideja, ali nažalost više deterdženta neće bolje oprati odeću. Višak deterdženta samo može da stvori dodatnu penu koja se ne ispere u potpunosti sa odeće, ostavljajući lepljivi talog koji privlači prljavštinu i bakterije. Zato uvek pratite uputstva o količini deterdženta koju stavljate u mašinu.


Ne sortirate odeću po materijalu

Odvajanje svetlije od tamnije je poznato, a da li znate da je dobro odeću odvojiti po materijalima? Grube materijale kao što su farmerke treba odvojiti od, na primer, košulja kako biste izbegli oštećenje određene odeće. Na ovaj način će se i vaša odeća bolje osušiti.


Ne zakopčavajte odeću pre pranja

Zatvarači imaju nazubljene krajeve koji mogu da zahvate druge tkanine u mašini. Da biste rešili ovaj problem, dovoljno je da ih zatvorite pre nego što ubacite odeću u mašinu. Ovo se takođe odnosi na odeću kao što su grudnjaci koji imaju oštre kopče.

Zakopčate svoje košulje pre nego što ih operete

Za razliku od odeće sa patentnim zatvaračem, košulje treba ostaviti otkopčane kada se peru. Ovo pomaže u zaštiti rupica za dugmad od pucanja i štiti konac na kome je dugme.


Zaboravili ste da očistite dlačice sa mašine

Akumulacija vlakana u mašini za pranje veša može začepiti filter mašine. Ovo područje može da sadrži dodatne dlačice koje blokiraju protok vazduha i na taj način smanjuju efikasnost pranja. Nemojte redovno čistiti mašinu za pranje veša Iako mašina za pranje veša pere vašu odeću, to ne znači da je ne morate prati. Kroz njega prolaze ostaci deterdženta, buđ i prljava voda, pa ga je potrebno periodično čistiti. Ako vaša mašina ima opciju samočišćenja, uključite je. Filteri i fioka u koju stavljate deterdžent i omekšivač takođe zahtevaju redovno održavanje.

Komentari (0)
Loading