Slavni kuvar zna tajne jednostavnih, ali i komplikovanih jela. Mnogi obožavaju njegovo hrskavo testo za picu, a sada je odlučio da podeli i tajnu tosta sa sirom koji će oduševiti svakoga.
Sve što trebate je hleb, maslac i izbor nekoliko sireva.
Oliver savetuje da se prvo iseku dve kriške belog hleba pa svaku premazati maslacem ugrejanim na sobnu temperaturu. Potom je potrebno narendati sir po izboru i staviti ga na hleb i dobro stisnuti drugom kriškom.
- Stavimo tost na tiganj na srednje jaku vatru. Sa svake strane ga prepečemo tri minuta dok ne dobije predivnu, zlatnu boju - savetuje Oliver.
Pročitaj više
Avokado, PRSTOHVAT začina i malo MAGIJE: Ovako se sprema NAJUKUSNIJI GVAKAMOLE
Italijanima će ovo teško pasti: Slatke lazanje sa sezonskim voćem su HIT, a prave se OČAS POSLA
Kad se tost prepeče, kuvar ga pomera s tiganja, a u nju narenda sloj sireva.
- Sad na rastopljeni sir stavimo tost i nakon minut i po tost poprima potpuno drugačiji ukus - dodaje.
Tost posipa s malo kajenskog bibera, okrene na drugu stranu i pomera s tiganja nakon što dobije hrskavu koricu od sira.
- Za savršen ukus ostavite da odstoji dva minuta pre nego što počnete da ga jedete - zaključio je i oduševio ljude koji su njegov recept masovno dele na Fejsbuku,