Ova BILJKA privlači prosperitet u vaš dom: Svaka porodica mora da je IMA, za kratko vreme ćete videti POBOLJŠANJE

Vesti 04.03.2023 18:30 0

Mnogi smatraju da je ovo srećna biljka

Ova BILJKA privlači prosperitet u vaš dom: Svaka porodica mora da je IMA, za kratko vreme ćete videti POBOLJŠANJE

Shutterstock

Postoji verovanje da biljka Spatifilum donosi sreću ženi koja je drži u svom domu, zbog čega je neki nazivaju i "ženskom srećom", ali i "biljkom mirotvorkom". Povoljno je imati je ako ste već i u braku.

Ukoliko nekome želite srećan i uspešan život, tad je Spatifilum odličan izbor, jer simbolizuje blagostanje s obzirom na to da u pravim uslovima može da se neguje tokom cele godine.

Nekada se verovalo da će devojka brže pronaći partnera, ako joj darujete ovaj cvet. Ukoliko ste to učinili udatoj ženi, prizvali ste proširenje porodice.

Ova biljka ima još nekoliko značenja i simbolike

Najčešće je znak mira, nevinosti, čistoće, isceljenja, nade i blagostanja. Često se uzgaja ili daruje kao znak simpatije, dugovečnosti, lepote, ponovnog rođenja, čednosti ili dobrih vrlina.

Na Spatifilum mnogi gledaju kao na znak mira i spokoja, jer njegov beli cvet podseća na belu zastavu koja se u celom svetu prepoznaje kao znak primirja. Dakle, ako želite da prekinete staru svađu, slanje ove biljke osobi sa kojom ste u svađi je odlična ideja.

Takođe, kako je cvet bele boje, ova biljka se od davnina povezivala sa čistoćom i čednošću. Prema Feng Šuiju, Spatifilum se može povezati sa čistoćom nečije duše i okoline.

Veruje se da držanje ove biljke u kući pomaže u eliminisanju svih negativnih energija.

Ova BILJKA privlači prosperitet u vaš dom: Svaka porodica mora da je IMA, za kratko vreme ćete videti POBOLJŠANJE

Shutterstock

 

 

Osim toga, naučno je dokazano pomaže i kao prečišćivač vazduha, prenosi "smartgardenguide.com".

Još jedno popularno značenje Spatifilum odnosi se na isceljivanje i stvaranje psihičke ravnoteže, što je važno za mirniji i skladniji život. Zbog toga je ova biljka idealan poklon i za nekoga ko se oporavlja od bolesti.

Pokazalo se da mnoge sobne biljke imaju pozitivan efekat na stopu oporavka pacijenata u bolnici, kao i na smanjenje fizičkih i psihičkih simptoma bolesti.

Nećete pogrešiti ni ako Spatifilum poklonite i simpatiji. Ovu egzotičnu tropsku biljku pesnici su često pominjali u svojim delima, kako bi opisivali privlačnost nekoga prema kome su gajili osećanja. U Europu je stigao 1870. godine.

Spatifilum je poreklom iz tropskih područja Amerike, posebno Kolumbije i Venecuele, kao i jugoistočne Azije. U Europu je stigao 1870. godine i odmah postao omiljena biljka mnogih. Prilično je lako da je negujete. Voli svetlost, ali ne i da bude izložena direktnom suncu, i jako je važno redovno zalivanje.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading