Potrebno je: 1 srednja tikvica, 3 čena belog luka, malo ulja, kisela pavlaka, jogurt, so, biber
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Oljuštiti tikvicu, iseći na kolutove i posoliti.
Staviti u pleh, zaliti uljem i peći u rerni na umerenoj temperaturi, dok ne omekšaju.
Pečene tikvice ocediti od masnoće i ohladiti.
Beli luk sitno iseckati, kao i tikvice.
Pomešati tikvice, beli luk, kiselu pavlaku i jogurt, posoliti i pobiberiti.
Kiselu pavlaku i jogurt dodajte koliko je potrebno da se napravi namaz, gušći ili ređi, po želji.
Namaz možete da držite u frižideru dan-dva.
Prijatno!