Sastojci:
- 15 palačinkičetiri belanceta
- četiri žumanceta
- osam kašika šećera u prahu
- malo ruma
- 500 g maskarpone sira
- kakao prah
PRIPREMA:
Ispecite 15 palačinki po svom receptu. Za krem na pari umutite žumanca sa četiri kašike šećera u prahu i rumom. Mutite dok ne dobijete krem i ostavite da se ohladi. Dok se krem od žumanaca hladi, umutite belanca sa četiri kašike šećera u prahu dok ne dobijete čvrst sneg.
Maskarpone sir sjedinite sa kremom od žumanaca, pa dodajte sneg od belanaca i ujednačite mešajući. Palačinku stavite na poslužavnik na koji želite da vam stoji torta, filujte kremom, pospite kakao prahom, pa preko stavite sledeću palačinku i tako radite dok ne potrošite materijal.
Gotovu tortu ostavite da odstoji nekoliko sati u frižideru, pa je služite.