Izrazito lak za pripremu, ukusom i mirisom vraća u detinjstvo!
- 1 jaje
- 1 šoljica šećera
- 1 šoljica mlevenih oraha
- 1 šoljica mleka
- ½ šoljice ulja
- 1 šoljica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
-
Za krem: - 2 pudinga od vanile
- 600 ml mleka
- 5 kašika šećera
Miksajte jaje, šećer i vanilin šećer. Postupno dodajte ulje, mleko, a zatim i ostale sastojke. U namašćen i pobrašnjen lim (20×30 cm) izlijte biskvitnu smesu i pecite na 180 ºC 25 minuta. Još vruć biskvit prelijte ravnomerno sa 150-200 ml mleka u koje ste umešali malo ruma, no, može i bez toga.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu tako da u predviđenoj količini mleka skuvate puding. U ohlađeni puding umešajte izrađeni margarin. Na ohlađeni biskvit složite hladnu kremu, sve pospite ribanom čokoladom ili orasima i dobro rashladite.