Mašina vam ostavlja TRAGOVE na odeći nakon pranja? Ovako možete da rešite problem

Vesti 18.01.2023 08:00 0

Izvadili ste odeću iz mašine za veš, primetili tragove na njoj i ne znate šta da radite? Evo rešenja

Veš mašina

Shutterstock

Žena po imenu Rene, stručnjak je za čišćenje, a na svom TikTok profilu otkrila je zašto vaša odeća ima "šare" nakon što ste je oprali. Naime, objasnila je da je to uobičajen znak nakupljanja deterdženta u mašini, piše The Sun.

- To su zapravo male ljuskice deterdženta i prljavštine koje se pomešaju tokom pranja u vašoj mašini za veš, a onda se na kraju jednostavno nikada ne isperu. Te se ljuskice na kraju same talože na vašoj odeći - rekla je Rene.

Osim toga, upozorila je i na daljnje simptome nakupljanja deterdženta u vašoj mašini. Kako kaže, obratite pažnju ako se vaša odeća oseti na plesan, ako mašina ne izbacuje vodu ili se ne vrti kako treba. Ako ti simptomi traju dugo, mogu nagrizati delove mašine za veš i prouzrokovati curenje.

Kako se to ne bi dogodilo, Rene savetuje da koristite sredstvo za čišćenje mašine za veš barem jednom mesečno, kao i da koristite količinu koju preporučuje proizvođač deterdženata. Korisnici TikToka u komentarima su joj zahvalili na tome što im je pomogla i podelila savete.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading