Stručnjaci otkrivaju u čemu je problem: Zbog ove loše navike zapatili ste mrave, stonoge i PAUKOVE u kupatilu!

Vesti 05.11.2021 10:42 0

Razlog "leži" u vašoj nemarnosti

Stručnjaci otkrivaju u čemu je problem: Zbog ove loše navike zapatili ste mrave, stonoge i PAUKOVE u kupatilu!

pixabay

U nekom trenutku verovatno ste povukli zavese za tuš ili podigli WC dasku samo da biste se suočili s jednim od najjezivijih iznenađenja - paukom.

Nažalost, kako piše "Best Life", ovo nije redak scenarij. Ovi insekti se često skupljaju u kupatilu, pogotovo tokom jesenskih i zimskih meseci, a stručnjaci upozoravaju da postoji jedna stvar koju mnogi od nas ostavljaju u kupatilu koja bi mogla da bude najgori krivac. 

Možda ćete biti u iskušenju da ostavite mokar peškir na podu u kupatilu nakon što se istuširate, ali to nije navika koju treba da zadržite! 

- Mokri peškiri verovatno će privući ove insekte zbog vlage, jer vlaga je neophodna za svakog pauka i oni ne mogu da žive bez nje - kaže entomolog Marsi Ruiz.

Nikolas Martin, entomolog i osnivač Pest Control Hacksa, kaže da je veća verovatnoća da će određene vrste pauka biti privučene vlažnim mestima, poput podrumskih pauka. Dok drugi stručnjaci sugerišu da ove insekte ne privlači samo vlaga, već i potencijalni izvori hrane.

Prema Ruizu i Martinu, mokri peškiri također privlače bube kao što su komarci, muve, stonoge i mrave – sve su to uobičajeni izvori hrane za jednog pauka.

- Tokom hladnih meseci, ovi insekti će tražiti zaklon, pa je najbolje držati peškire obešene kako ne bi došlo do toga da se u njima naseli po koji pauk - objašnjavaju stručnjaci, dodajući da ove insekte privlače i prljava područja poput prozora na kojima je nagomilana prašina.

Komentari (0)
Loading