Sastojci
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- za 6 osoba
- 500 g grožđa, što sitnijeg, belo,crveno,crno
- 3 jaja
- 200 g brašna
- 120 g šećera
- 120 g otopljenog putera
- 13 g praška za pecivo
- 2 kašike tečne vanile
Priprema
1. U posudu za mešenje staviti prosejano brašno, šečer i prašak za pecivo, sve promešati.
2. Grožđe oprati i osušiti ga, pa osušeno grožđe posuti sa malo brašna i prodrmati posudu da se malo brašna nahvata na grožđe.
3. U brašno dodati jaja, tečnu vanilu i otopljeni puter, pa sa žicom sve sjediniti, dodati grožđe, pa sve dobro promešati.
4. Sipati u dobro podmazanom i pobrašnjenom, kuglof kalupu,smesa je gusta pa sipati sa spatulom svuda po malo da popunite dno kalupa.
5. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 35 do 40 minuta, dok vam fino ne porumeni, probati sa čačkalicom da li je kolač pečen.
6. Ohladiti ga prvo u kalupu, oko 5 minuta, pa ga prevrnuti na žicu i ohladiti do kraja.
7. Posuti prah šećerom i poslužiti uz čaj ili kafu.
