Zbog marketinških tehnika i malo poznatih industrijskih tajni, ponekad se čini da biti gost u restoranu nije nimalo lak zadatak, piše Eatthis. Možete li zaista da verujete da će ono što naručite ispuniti vaša očekivanja?
A da su oni na vašem mestu u istom restoranu, šta bi naručili kulinari ili kuvari, a šta bi radije izbegavali? Nekoliko njih je otkrilo koju hranu izbegavaju jer su sigurni da neće zadovoljiti njihove kriterijume:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Prema Džejkobiju Ponderu, kuvaru iz Atlante, ako idete u restoran koji je poznat po nečem posebnom, kao što je biftek ili restoran sa morskim plodovima, obično ćete naručiti nešto u skladu sa onim što restoran tvrdi da je.njihova specijalnost. - Ne bih naručio nešto poput hamburgera u ribljem restoranu. Ovo može biti problem iz više razloga. Na primer, vi[e je nego verovatno da samo jedna ili dve friteze rade pozadi, što znači da će se sve verovatno pržiti u istom ulju. Radije bih se držao glavne atrakcije restorana – kaže Ponder.
Sirova hrana
Osim ako ne idete u visoko cenjeni suši bar ili drugi restoran poznat po sirovoj hrani, Ponder preporučuje izbegavanje sirove hrane. - Nikada ne bih naručio sirovu ili nedovoljno kuvanu hranu u restoranu za koji se ne zna da je nudi i po tome je poznat. Ako se ipak odlučite za to, radite to sa oprezom, jer će mnogi restorani promovisati bilo koji stil usluge - objašnjava on.
Desert
Najve'em broju ljudi često ponestane mesta za desert nakon ukusnog obroka, ali ako vam je stalo do slatkiša, Ponder preporučuje da preskočite meni sa desertima i umesto toga odete na mesto specijalizovano za deserte. - Obično ne bih naručio desert iz većine restorana. Radije bih otišao u pekaru ili poslastičarnicu po jedinstvenu vrstu deserta nego da jedem onaj koji bi bio na meniju tokom cele sezone – kaže Ponder.
Pržena hrana
Prema Rejmondu Nilu, profesionalnom kuvaru i stručnom konsultantu za "TD Kitchen", izbegavanje većine pržene hrane u restoranu može da vam pomogne da ostanete na pravom putu ako vodite ra;una o zdravlju.
- Prvo na mojoj listi stvari koje treba da se klonimo je bilo šta prženo. Pržena hrana kao što su pomfrit, piletina, riba ili kolutovi luka uglavnom su nezdravije od drugih opcija hrane i imaju više kalorija. Takođe, obrok može biti mastan i težak, zbog čega ćete se osećati usporeno posle obroka, kaže Nil.
Hrana sa teškim krem sosom Još jedna naredba koju Nil preporučuje da izbegavate kad god možete je bilo šta na bazi kreme ili belog sosa, kao što su Alfredo testenine, supe ili supe na bazi sira. - Izbegavam da naručujem bilo šta ugušeno u sosovima od sira ili kajmaka jer su ova jela obično veoma kalorična i masna - savetuje Nil.
Hrana koju možete lako da napravite kod kuće
Iako je to samo njihovo mišljenje, neki kuvari veruju da ako već trošie novac na nešto u restoranu, treba da se uverite da je dovoljno posebna da se ne može lako ponoviti kod kuće. - Konačno, nikad ne naručujem ništa što mogu da napravim kod kuće. Želim da izađem da jedem i uživam u nečem posebnom što ne mogu da dobijem kod kuće, a ako mogu sam da ga napravim, ne vredi mi da trošim novac– kaže Nil.

"MORAMO UĆI HLADNE GLAVE, SNAGE IMAMO": Perković oprezan pred meč sa Marsejom

SPOMEN-PARKU ZASLUŽENI TRETMAN: Kraljevčani planiraju nastavak uređenja "Groblja streljanih 1941." (FOTO)

ASTRONOMSKA KAZNA ZA VELIKE PROIZVOĐAČE AUTOMOBILA Moraće da plate 458 miliona evra

GREJNA SEZONA BI MOGLA DA BUDE PRODUŽENA Ako potraje hladni talas grejanje će se nastaviti i do 3. maja

BILI SU MLADI, PUNI SNOVA, POŽAR IH JE ODNEO RUKU POD RUKU Bolne reči majke Renata koji je poginuo u "Kontrastu"

TESLA IMA OZBILJNE GUBITKE Evropljani značajno smanjili kupovinu

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

VOJVODINA JOŠ ČEKA RIVALA: Partizanu večiti derbi, Crvena zvezda propustila meč loptu za polufinale plej-ofa
Žena (63) izvučena ispod ruševina nakon zemljotresa posle 91 sata: Čudo u Mjanmaru

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

"Pljušte" suspenzije u NBA ligi

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

STEČAJ I OTPUŠTANJE Oko 3.000 radnika Nortvolta ostaje bez posla

Osudila Marin le Pen, pa dobila stravične pretnje: Policija hitno reagovala

NATO ulazi u rat protiv Rusije? Ovo je jedan od scenarija
