Sastojci:
- 700 g rendane bundeve
- četiri kašike šećera
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
Za premaz
- dva jajeta
- jedna šoljica šećera
- tri šoljice jogurta
- jedna šoljica ulja
- jedan prašak za pecivo
- dva vanilin šećera
Priprema:
- Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane.
- Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt.
- Zasladite šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte žicom. Ovaj fil će učiniti da kore izgledaju kao domaće.
- Bundevu takođe pošećerite i promešajte. Možete umesto šećera da koristite med.
- Dodajte i cimet po želji. Ređajte 3 kore jednu na drugu.
- Na prve dve stavite po 3 kašike fila, a na treću resporedite bundevu i malo oceđenog suvog grožđa pa urolajte.
Ponavljajte postupak dok imate materijala. ređajte u podmazanu tepsiju ili tepsiju sa pek papirom.
- Premažite odozgo ako vam ostane fila.
- Pecite na 200 stepeni oko pola sata,
BONUS VIDEO