Da li ste nekada PEKLI beli luk? Ako niste, obavezno probajte, a evo i zašto

Izvor: K.Ć. Vesti 12.12.2022 16:50 0

Beli luk uglavnom koristimo u svežem obliku ili u sklopu raznih jela

Da li ste nekada PEKLI beli luk? Ako niste, obavezno probajte, a evo i zašto

Shutterstock

Ali, da li vam je ikada palo na pamet da ga ispečete?

Naime, pečeni beli luk ima izuzetna svojstva koja leče brojne bolesti. Ako do sada niste pokušavali ovo, objasnićemo vam kako ovako pripremljen luk utiče na organizam.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Naime, sve što treba da učinite jest da u pleh stavite glavicu belog luka kojoj ste odstranili samo vrh. Nemojte ga guliti nego ga tako pecite dok ne omekša. Kada se ispeče izvadite ga iz rerne i ostavite ga da se ohladi. U jednom danu smete pojesti samo 6 čena ovog luka.

U prvih sat vremena beli luk se vari u vašem želucu i opskrbljuje telo hranjivim tvarima. Dva do četiri sata posle, organizam se opskrbljuje antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i stanica raka.

Za četiri do šest sati počinju se događati promene u metabolizmu te započinje proces izbacivanja tečnosti i sagorevanja masti.

Šest do sedam sati posle, antibakterijska svojstva belog luka aktiviraju se i preko krvi se prenose telom, boreći se protiv bakterija kojima smo izloženi.

Šest do deset sati posle, beli luk je već odigrao ulogu i na ćelijskom nivou. Tokom naredna 24 sata, beli luk će pokrenuti sledeće procese: regulacija holesterola, čišćenje arterija i zaštita od srčanih problema, redukcija krvnog pritiska i poboljšanje hipertenzije, povećanje prirodne odbrane organizma i poboljšanje imunog sistema, uklanjanje teških metala iz organizma, produžava životni vek ćelijama.

Komentari (0)