Sastojci:
- 4 jaja
- 1-1,5 kašičica soli
- 200 ml ulja
- 400 ml mleka
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna (oštrog)
- 1 prašak za pecivo
- 200 g stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame)
- 200 g trapist sira
- 120 g kiselih krastavaca
- 120 g kisele crvene paprike
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Priprema
Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice, a trapist sir narendajte. Pripremite odgovarajući pleh, vrlo malo ga nauljite i pospite sa malo brašna.
Uzmite odgovarajuću posudu pa u njoj izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i mleko. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom.
Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i rendani trapist sir, pa sve dobro izmešajte, najbolje kašikom.
Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta. Pita je gotova kada lepo porumeni.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
