Sastojci:
- 4 jaja
- 1-1,5 kašičica soli
- 200 ml ulja
- 400 ml mleka
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna (oštrog)
- 1 prašak za pecivo
- 200 g stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame)
- 200 g trapist sira
- 120 g kiselih krastavaca
- 120 g kisele crvene paprike
Priprema
Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice, a trapist sir narendajte. Pripremite odgovarajući pleh, vrlo malo ga nauljite i pospite sa malo brašna.
Uzmite odgovarajuću posudu pa u njoj izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i mleko. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom.
Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i rendani trapist sir, pa sve dobro izmešajte, najbolje kašikom.
Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta. Pita je gotova kada lepo porumeni.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO