Sastojci:
- 1kg brašna
- 0.5kg ovčijeg sira
- 250g kajmaka
- 10 jaja
- 250g masti
- 1dl ulja
- 2dl mleka
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Priprema
U brašno sipajte ulje, dodajte malo soli i zamesite testo sa mlakom vodom. Dobro urađeno testo podelite na 21 komad i ostavite da odstoji. Potom ih razvijte u male kore.
Po tri male kore premažite mašću i složite jednu na drugu, pa razvlačite oklagijom da debljine kore za rezanca. Ovu koru pecite na plotni ili u pećnici sa obe strane. Kore će se odvojiti jedna od druge, tako da ćete dobiti tri pečene kore.
Isto uradite sa preostalim testom. Umutite 8 jaja, dodajte usitnjeni sir i kajmak i sve dobro izmešajte. Posebno otopite mast. Na dnu tepsije sipajte 1-2 kašike masti, složite kore i premazujte ih sirom. Na kraju umutite dva jaja sa mlekom i prelijte preko složene gibanice. Poprskajte mašću i pecite u pećnici.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO