Medenjaci sastojci
- 250 gr masti
- 200 gr šećera
- 2 jaja
- 2 žumanca
- 4 kašika meda
- 1 kašičica sode
- 750 gr brašna
- po želji malo cimeta
Priprema
Mast penasto umutiti, dodati šećer, jaja, žumanca, med, sodu, cimet. Na kraju dodati brašno i umesiti testo. Ohladiti u frižideru nekoliko sati, vaditi testo željenim oblicima i peći 10 minuta na 180 stepeni.
Kraljevska glazura ili Royal icing (glazura za šaranje po medenjacima )
- 150 gr prah šećera
- 1 belance
- 5-10 ml limunovog soka
Prosejati šećer u prahu, dodati belance i mikserom umutiti. Dodavati limunov sok kako bi glazura postala penastija. Staviti u poslastičarsku kesu sa tankim vrhom za pisanje. Onda ‘pustite mašti na volju’ i uživajte u kreiranju medenjaka.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni