Sastojci za 4 osobe
- 500 g patlidžana
- 2 čena belog luka
- 5 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike limunovog soka
- 2 kašike seckanih badema
- so
- Vegeta
- mleveni crni biber
- 1 kašičica vlašca
- 1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Patlidžan iseći na kolutiće, propržiti u tiganju sa kašikom ulja i ohladiti. Potom ih dobro izblendirajte ili usitnite ručnim mikserom, umešajte beli luk, vlašac, peršun, so i biber. Polako dodajte preostalo maslinovo ulje i limunov sok da napravite kremastu smesu.
Na kraju dodajte seckane bademe, a ako ste više ljubitelj kremaste strukture možete i njih da izblendirate.
PRIJATNO!
