Ideja za POSNI ručak: Hilandarske ćufte od PASULJA se lako prave ali još BRŽE jedu!

Vesti 28.11.2022 12:30 0

Za sve one koji danas počinju da poste

Ideja za POSNI ručak: Hilandarske ćufte od PASULJA se lako prave ali još BRŽE jedu!

Printscreen/Youtube

Sastojci:

700 g belog pasulja

jedan crni luk
jedna glavicu belog luka
jedna vezu peršun
150 ml ulja
praziluk
začini:
crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
četiri kašike prezli

Za zapršku:

100 ml ulja
jedna kašika crvene mlevene paprike

Priprema:

Veče pre potopite pasulj, pa ga ujutru ocedite. Zatim dodajte novu vodu i sitno seckan crni luk, i kuvajte. Kada se pasulj skuva opet procedite i ostavite sa stane.

Praziluk iseckajte, stavite u tiganj i sipajte ulje. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun. Zatim začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk. Na kraju sipajte prezle. Promešajte da se sve sjedini, ako treba dodajte još malo prezli. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i lepo ga rasporedite.

Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja. Uvaljajte u prezle i ređajte po praziluku.

Ulje zagrejte, pa ugasite šporet. Dodajte mlevenu papriku i dobro promešajte. Sipajte preko ćufti. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.

 

Komentari (0)
Loading