Ideja za POSNI ručak: Hilandarske ćufte od PASULJA se lako prave ali još BRŽE jedu!

Milica Ognjenović Vesti 28.11.2022 12:30 0

Za sve one koji danas počinju da poste

Ideja za POSNI ručak: Hilandarske ćufte od PASULJA se lako prave ali još BRŽE jedu!

Printscreen/Youtube

Sastojci:

700 g belog pasulja

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

jedan crni luk
jedna glavicu belog luka
jedna vezu peršun
150 ml ulja
praziluk
začini:
crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
četiri kašike prezli

Za zapršku:

100 ml ulja
jedna kašika crvene mlevene paprike

Priprema:

Veče pre potopite pasulj, pa ga ujutru ocedite. Zatim dodajte novu vodu i sitno seckan crni luk, i kuvajte. Kada se pasulj skuva opet procedite i ostavite sa stane.

Praziluk iseckajte, stavite u tiganj i sipajte ulje. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun. Zatim začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk. Na kraju sipajte prezle. Promešajte da se sve sjedini, ako treba dodajte još malo prezli. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i lepo ga rasporedite.

Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja. Uvaljajte u prezle i ređajte po praziluku.

Ulje zagrejte, pa ugasite šporet. Dodajte mlevenu papriku i dobro promešajte. Sipajte preko ćufti. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.

 

Komentari (0)