Sastojci:
700 g belog pasulja
jedna glavicu belog luka
jedna vezu peršun
150 ml ulja
praziluk
začini:
crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
četiri kašike prezli
Za zapršku:
100 ml ulja
jedna kašika crvene mlevene paprike
Priprema:
Veče pre potopite pasulj, pa ga ujutru ocedite. Zatim dodajte novu vodu i sitno seckan crni luk, i kuvajte. Kada se pasulj skuva opet procedite i ostavite sa stane.
Praziluk iseckajte, stavite u tiganj i sipajte ulje. Pasulj ispasirajte i dodajte sitno seckani peršun. Zatim začinite i dodajte izgnječen ili sitno seckan beli luk. Na kraju sipajte prezle. Promešajte da se sve sjedini, ako treba dodajte još malo prezli. Prodinstani praziluk sipajte u tepsiju i lepo ga rasporedite.
Malo pokvasite ruke i pravite ćufte od pasulja. Uvaljajte u prezle i ređajte po praziluku.
Ulje zagrejte, pa ugasite šporet. Dodajte mlevenu papriku i dobro promešajte. Sipajte preko ćufti. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200°C nekih 20 minuta.