Sastojci
- 3 - 4 mandarine
- 2 jaja
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 ml ulja
- 120 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema
U jaja dobro zamešajte šećere pa dodajte i ulje. Sve dobro zamešajte pa dodajte brašno sa praškom za pecivo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Mandarine ogulite, malo očistite i prerežite na pola. Kalup premažite margarinom i lagano pospite brašnom, a možete i staviti papir za pečenje na dno. Polovine mandarine poslažite po dnu kalupa tako da unutrašnja polovina gleda prema dole. Preliti smesom.
Kolač se peče na 180 stepeni. Gotov je kad zabodete čačkalicu u sredinu i izađe vazduh. Kad se kolač prohladi, iskrenuti ga naopako tako da se vide mandarine na dnu kolača. Posuti šećerom u prahu.