Sastojci
- 3 - 4 mandarine
- 2 jaja
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 ml ulja
- 120 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema
U jaja dobro zamešajte šećere pa dodajte i ulje. Sve dobro zamešajte pa dodajte brašno sa praškom za pecivo.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Mandarine ogulite, malo očistite i prerežite na pola. Kalup premažite margarinom i lagano pospite brašnom, a možete i staviti papir za pečenje na dno. Polovine mandarine poslažite po dnu kalupa tako da unutrašnja polovina gleda prema dole. Preliti smesom.
Kolač se peče na 180 stepeni. Gotov je kad zabodete čačkalicu u sredinu i izađe vazduh. Kad se kolač prohladi, iskrenuti ga naopako tako da se vide mandarine na dnu kolača. Posuti šećerom u prahu.