Sastojci za testo za palačinke:
- 1/2 litra mleka
- 1/2 kg brašna
- 3 jaja
- 8 grama soli
- 60 grama putera
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci za nadev:
- 1 pile (oko 900 grama)
- 1 kockica pileće supe
- 300 grama šampinjona
- 1 limun
- 4 luka vlašca
- 60 grama putera
- so, biber
- 1 kašika brašna
- 1,5 dl pavlake
- 2 kašike iseckanog peršuna
Sastojci za gratiniranje:
- 2 dl pavlake
- 2 žumanca
- 30 grama grijera
- so, biber
Priprema
Kuvati piletinu u vodi zajedno sa kockicom pileće supe. Kada se skuva, skinuti meso sa kostiju i samleti na mašini za meso.Umutiti i ispeći palačinke od navedenih sastojaka. Očistiti pečurke, oprati ih i poprskati limunom. Dodati ih piletini sa iseckanim peršunom. Na svaku palačinku staviti po tri kašike nadeva i napraviti male pakete. Palačinke staviti u vatrostalnu činiju. Posoliti i pobiberiti pavlaku, pomešati je sa žumancima, pa time preliti palačinke. Odozgo posuti rendani grijer (sir). Peći na temperaturi od 230 stepeni oko 25 minuta.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO