Sastojci za testo za palačinke:
- 1/2 litra mleka
- 1/2 kg brašna
- 3 jaja
- 8 grama soli
- 60 grama putera
Sastojci za nadev:
- 1 pile (oko 900 grama)
- 1 kockica pileće supe
- 300 grama šampinjona
- 1 limun
- 4 luka vlašca
- 60 grama putera
- so, biber
- 1 kašika brašna
- 1,5 dl pavlake
- 2 kašike iseckanog peršuna
Sastojci za gratiniranje:
- 2 dl pavlake
- 2 žumanca
- 30 grama grijera
- so, biber
Priprema
Kuvati piletinu u vodi zajedno sa kockicom pileće supe. Kada se skuva, skinuti meso sa kostiju i samleti na mašini za meso.Umutiti i ispeći palačinke od navedenih sastojaka. Očistiti pečurke, oprati ih i poprskati limunom. Dodati ih piletini sa iseckanim peršunom. Na svaku palačinku staviti po tri kašike nadeva i napraviti male pakete. Palačinke staviti u vatrostalnu činiju. Posoliti i pobiberiti pavlaku, pomešati je sa žumancima, pa time preliti palačinke. Odozgo posuti rendani grijer (sir). Peći na temperaturi od 230 stepeni oko 25 minuta.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO