Recept za RUSKE kape svi traže: Mi vam donosimo NAJBOLJI i biće omiljen svima

Vesti 19.11.2022 13:11 0

Ruske kape savršene za slavu

ruske kape

Shutterstock

Sastojci za koru:

  • 8 jaja
  • 13 kašika šećera
  • 100 g brašna
  • 5 kašika vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike kakaa

 

Sastojci za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 5 prepunih kašika brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 7 kašika šećera u prahu
  • malo limunovog soka
  • 250 g margarina

 

Sastojci za glazuru:

  • 50 g čokolade za kuvanje
  • 50 ml slatke pavlake

 

Još:

  • 100 g kokosa

 

Priprema

Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti dok ne se napravi čvrst šam. U to dodati žumanca i sjediniti mikserom. Sipati jednu po jednu 5 kašika vode i umutiti. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvica. Dodati u to kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pek papirom obložen pleh (moj pleh je baš veliki) i peći na 200 stepeni. Pečenu koru ostaviti tako da se ohladi. Kada bude hladna, skinuti papir i vaditi krugove modlom ili čašom.

Od onih pola litra mleka odvojite oko 150 ml pa u tome razmutite brašno da ne bude grudvica i da se dobije izjednačena masa. Ja to radim mikserom. Preostalo mleko stavite da se kuva sa vanilom i 2 kašike šećera. Kada mleko počne da vri, ulijte kašicu od brašna i mleka i skuvajte kao puding. Masa treba da bude baš gusta. Pomalo podseća na testo. Kada se fil ohladi, dodati margarin sobne temperature, malo limunovog soka i 7 kašika šećera u prahu. Mutite mikserom dok ne sjedinite sve i dok ne nestanu sve grudvice.

Uzimate jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljate kafenu kašičicu punu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažete kolač filom i okolo. Nakon toga stranice uvaljate u kokos. Postupak ponavljate sve dok ne utrošite materijal. Ja sam sekla baš velikom čašom, i meni je ispalo 18 kapica.

Kada su sve kapice napravljene, u manju šerpicu stavite slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu na kockice. Stavite na laganu vatru (ne sme da prokuva) i uz neprestano mešanje istopite čokoladu u pavlaci. Dobro izmešajte i ostavite nekih 10-15 minuta da odstoji. Nakon toga na svaku kapicu stavljate po jednu kašičicu glazure i lepo rasporedite da se formira krug. Ostavite kolače u frižideru da se lepo ohlade i stegnu.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading