Recept za SAVRŠENU gibanicu: Pravi se za tili čas, a poješće se do POSLEDNJEG parčeta

Vesti 05.11.2022 12:32 0

Savršena gibanica za celu porodicu

Recept za SAVRŠENU gibanicu: Pravi se za tili čas, a poješće se do POSLEDNJEG parčeta

Shutterstock

Sastojci za 8 osoba:

  • 500 gr gotovih kora
  • 500 gr sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)
  • 1/2 šolja ulja
  • 1 kašičica soli

 

Priprema

Zagrejte rernu na 200C i pripremite pleh sa hartijom za pečenje. Pripremite preliv: Promešajte jaja, jogurt, vodu, ulja i so u jednoličnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.

Raširi se jedna kora na radni sto i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potroše. Znači, sve kore jedna preko druge.

Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova. Onda se oštrim nožem iseku parčići. Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Podgrejte sve parčiće jedan do drugoga u dva reda, ako je pleh dugačak. Ako je okrugli, onda ređajte naokolo i završavate u sredini.

Pažljivo prelijte rolate sa prelivom, tako da svaki rolat dobije istu količinu preliva, da bi posle bilo jednako sočno. Pecite oko 40 minuta ili dok gibanica dobro ne porumeni.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading