"Evo kako sam OKREČILA zid za 2.000 dinara": Da, moguće je i to u PET SLOJEVA i dosta strpljenja

Vesti 20.10.2022 13:13 0

Nekada je sama pomisao na krečenje mučna jer svi znamo koliko posla ima i koliko vremena oduzima, te se često samo odlaže.

"Evo kako sam OKREČILA zid za 2.000 dinara": Da, moguće je i to u PET SLOJEVA i dosta strpljenja

Printscreen/ Tiktok

Ipak, zahvaljujući internetu, možemo da pronađeno jeftina i efikasna rešenja, kao i ideje. Na TikToku je jedna devojka pod imenom Nevena (entuzijasta) obasnila kako je stare tapete zamenila i okrečila jedan zid za 2.000 dinara.

Prvo je izgletovala zidove, popunila sve rupe. 

- Ono što je meni bilo uplanu da uradim je lajmvoš (limewash) tehnika - rekla je ona u snimku.

Za prvi sloj je koristila 1 deo pigmenta, 1 deo stipse (alum so), 10 delova kreča i 40 delova vode. Sve je to pomešala i prvo testirala na zidu.

Kako je rekla, našla je recept za internetu, ali jednostavno nije odgovarao, te je za drugi i treći sloj koristila drugačiju smesu.

Printscreen/ Tiktok

 

Sloj 2., 3. i 4. - 1 deo pigmenta, 1 deo stipse (alum so), 10 delova kreča i 20 delova vode. Napisala je da je ovde bolje koristiti više pigmenta jer smesa treba da bude kao milkšejk. Najbolja medota je odokativna metoda, priznaje ona.

- U tu smesu ide slikarski pigment po izboru, alum so (stipsa), najobičniji kreč i voda. Svega je potrebno minimum i nanosi se u četiri sloja. Prvi sloj je ispasti jako taman sa količinom pigmenta i onda ćete za svaki sledeći misliti da će biti taman, ali neće. Na zidu će se naći neke mrlje koje liče na oblak i meni se ne sviđaju, ali verujte u sam proces - ispričala je Nevena.

Poslednji, peti sloj je isti kao i prvi. Samo verujte u proces i ispašće baš kako treba. 

 

 

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading