Sastojci:
- 1 kg brašna
- 200 ml jogurta
- 300 ml tople vode
- 100 ml ulja
- 150 gr margarina ili putera
- 1 kašika šećera
- 1 kocka svežeg kvasca
- 3 jaja cela + 1 žumance (belance se koristi za premazivanje)
- 4 kašičice soli
Priprema
Jogurt, 100ml vode, kvasac i kašiku šećera pomešajte i ostavite da nadođe. U 1 kg brašna dodajte 3 jaja, 1 žumance, 200 ml tople vode, 100 ml ulja, so i nadošao kvasac. Umesite glatko testo i ostaviti da odstoji (da se masa duplira).
Izvadite nadošlo testo na brašnom posutu površini, pa ga podeliti na 4 jufke. Svaku jufku istanjite oklagijom na veličinu velikog pleha, margarin ili puter otopite i premažite rastanjene jufke (poslednju ne treba mazati).
Ređajte rastanjeno testo jedno preko drugog, zatim ga isecite u kocke veličine 3 x 3 cm i ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite svaku kocku umućenim belancetom i pospite susamom.
Žu-žu pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO