Dodajte dve kašike sode bikarbone u kadu, efekat će vas ZADIVITI

Naj žena Vesti 17.10.2021 13:23 0

Soda bikarbona je odlično prirodno sredstvo za čišćenje doma. Međutim, malo ljudi zna da je je korisna ako je dodate u svoju kupku. Efekat vas može iznenaditi

Dodajte dve kašike sode bikarbone u kadu, efekat će vas ZADIVITI

Shutterstock

 

Soda bikarbona je zapravo natrijum bikarbonat - jedinjenje koje se prirodno javlja u životnoj sredini, uklj. naslage minerala, sedimenti podzemnih voda, pa čak i okeana. Takođe se dobija sintetičkim putem.

Soda bikarbona je potpuno bezbedna za životnu sredinu. Štaviše, ima blago kaustičan efekat, rastvara se u vodi, izbeljuje, upija mirise i osvežava. Zbog ovih svojstava njegova upotreba je svestrana.

Soda bikarbona je odlična zamena za prašak za pecivo. Uz njegovu pomoć možete brzo ukloniti ostatke masti i osušene hrane iz posuđa, kao i naslage kafe ili čaja.

Apsorbuje mirise - pa ga možete koristiti kao osveživač vazduha za kupatilo / toalet ili kao neutralistator mirisa u frižideru.

Kupka u sode bikarbone. Koje su prednosti?

Zašto je vredno dodati sodu bikarbonu u kadu? Morate znati o tri prednosti koje ćete dobiti.

1. Kada u vodu za kupanje dodate sodu bikarbonu (dovoljne su dve kašike), nećete ostaviti nečistoće na kadi , i manje ćete čistiti (ali budite oprezni - kada može postati klizava).

2. Soda bikarbona za kupanje će omekšati tvrdu vodu . Kao rezultat toga, kozmetika će se bolje rastvoriti i bolje isprati telo. Takođe je vredno zapamtiti da tvrda voda isušuje kožu.

3. Dodavanje sode u kupku može biti korisno, naročito leti. Ovo jedinjenje će ublažiti simptome opekotina od sunca i svrab kože nakon uboda insekata.

Komentari (0)
Loading