Ovaj recept su SRPSKE domaćice danas najviše GUGLALE: Raštan sa suvim mesom, jelo koje će svi OBOŽAVATI

Izvor: K.Ć. Vesti 02.10.2022 21:15 1

Raštan – višegodišnja je biljka, otporna na mraz, izuzetno hranljiva. Omiljeno je jelo u Hercegovini, Dalmaciji i Crnoj Gori

Ovaj recept su SRPSKE domaćice danas najviše GUGLALE: Raštan sa suvim mesom, jelo koje će svi OBOŽAVATI

Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 500 gr listova raštana (raštike)
  • 500 gr suvog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2-3 krompira
  • 2-3 čena belog luka
  • so, biber

Priprema

U lonac staviti oprano suvo meso, najbolje ovčetinu (kaštradina) ili svinjetinu, naliti vodom da ogrezne, pa skuvati. Dodati iceckan crni luk i šargarepu, krompir isečen na kriške i listove raštana. Kuvati još oko pola sata, na tihoj vatri. Na kraju začiniti belim lukom, pobiberiti i ako je potrebno posoliti.

BONUS VIDEO

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img
01. 04. 2025 22:08

Spektakl u Madridu – Real primio četiri, ali prošao u finale Kupa kralja!

img
01. 04. 2025 22:40

"POZDRAV ZA DAČINOG DEČKA IZ NOVOG PAZARA" Mima otkrila šok tvrdnje na račun učesnika Elite: Sve se čulo što si mi pričao (VIDEO)

img
01. 04. 2025 22:31

PROCUREO POVERLJIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA Evo o čemu je reč!

img
01. 04. 2025 22:36

NE MOŽE DA VERUJE: Jelena ŠOKIRANA Ivanovim ponašanjem, Bebica otkrio da Marinković pere Zoli stvari (VIDEO)

img
01. 04. 2025 22:00

ŠTA IZAZIVA MUNjE? Naučnici u potrazi za "vanzemaljskim" odgovorom

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
01. 04. 2025 21:57

ŠOK! Korda TERA Anu da ide na žurku?! Ona pokazala da ne može OČIMA DA GA GLEDA, on joj sve vreme šapuće (VIDEO)

img
01. 04. 2025 22:11

PROCUREO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Kako je Rusija prestala da bude "glavna pretnja" SAD

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
01. 04. 2025 22:05

Mislila sam da sam TEŠKO BOLESNA: Pevačica godinama mučila muku, nije mogla da ZATRUDNI, a onda je dobila blizance u 50. godini!

img
01. 04. 2025 22:07

KREĆE ŽURKA: Korda razdelio budžete, vreme je za ludi provod (VIDEO)

img
01. 04. 2025 22:33

ODAKLE JE STIGAO Misteriozni kamen sa Marsa: Potpuno drugačiji od svega što ga okružuje (VIDEO/FOTO)

img
01. 04. 2025 22:00

Na današnji dan, 2. april

img
01. 04. 2025 22:04

Popadale im vilice: Zbog onoga što je obezbeđenje unelo, nastalo koškanje u Odabranima (VIDEO)

img
01. 04. 2025 22:39

Joca Stefanović i Ivana stigli u Elitu: Zapevali za takmičare, sve ih razgalili u prvim taktovima (VIDEO)

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (1)
Ceca
02.10.2022 22:29

Raštan mora da se prokuva i da se ta voda prospe,pa onda da se sprema po ovom receptu.Još je bolji kada izmrzne,ili ga stavite u zamrzivač na 24 sata pa onda ga spremate po ovom receptu.Inače je ovako spremljen raštan moje omiljeno jelo.