Ovaj recept su SRPSKE domaćice danas najviše GUGLALE: Raštan sa suvim mesom, jelo koje će svi OBOŽAVATI

Izvor: K.Ć. Vesti 02.10.2022 21:15 1

Raštan – višegodišnja je biljka, otporna na mraz, izuzetno hranljiva. Omiljeno je jelo u Hercegovini, Dalmaciji i Crnoj Gori

Ovaj recept su SRPSKE domaćice danas najviše GUGLALE: Raštan sa suvim mesom, jelo koje će svi OBOŽAVATI

Printscreen/Youtube

Sastojci

  • 500 gr listova raštana (raštike)
  • 500 gr suvog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2-3 krompira
  • 2-3 čena belog luka
  • so, biber

Priprema

U lonac staviti oprano suvo meso, najbolje ovčetinu (kaštradina) ili svinjetinu, naliti vodom da ogrezne, pa skuvati. Dodati iceckan crni luk i šargarepu, krompir isečen na kriške i listove raštana. Kuvati još oko pola sata, na tihoj vatri. Na kraju začiniti belim lukom, pobiberiti i ako je potrebno posoliti.

BONUS VIDEO

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Komentari (1)
Ceca
02.10.2022 22:29

Raštan mora da se prokuva i da se ta voda prospe,pa onda da se sprema po ovom receptu.Još je bolji kada izmrzne,ili ga stavite u zamrzivač na 24 sata pa onda ga spremate po ovom receptu.Inače je ovako spremljen raštan moje omiljeno jelo.