Ova poslastica se brzo pravi i posle pripreme skoro pa da i nema nekog nereda u kuhinji!
Potrebno je: 300 g krompira, 300 g mlevenog keksa, po izboru, 200 g crne čokolade, 140 g maslaca, 200 g šećera u prahu, 1 kašika kakaa i 2 kašike ruma
Priprema:
Prvo skuvajte 300 g krompira, pa ga zatim ocedite i ispasirajte. Potom dodajte 100 g čokolade, 100 g maslaca, pa sve sjedinite.
Čokolada će se od toplote krompira otopiti kao i maslac, ali možete da ubrzate prosec i prvo istopite čokoladu i maslac pa da ih te onda dodate krompiru.
Zatim u smesu dodajte mleveni keks, šećer u prahu, kakao i rum. Od dobijene smese možete da počnete da pravite kuglice.
Otopite na pari 100 g čokolade i 40 g maslaca, pa umačite kuglice sa gornje strane u glazuru ili je prelite kuglice.
Takođe možete kuglice uvaljati samo u kakao, bez umakanja u čokoladnu glazuru.
Ostavite ih u frižideru da se lepo stegnu, sat ili dva - pa poslužite.
Prijatno!