Ove TRI biljke cvetaju tokom JESENI: I pored tmurnog vremena vaš BALKON može da bude ČAROBAN i pun boja!

Vesti 01.10.2022 11:00 0

Ovo cveće će hladne dane učniti toplijim i lepšim

cveće

Shutterstock

Iako je ovo godinje doba poznato po sivim i kišovitim danima, ipak možete da ulepšate vaš doma i napravite pravu ličnu oazu.

Ovo su tri biljke koje cvetaju na otvorenom i tokom jeseni: 

1. Dan i noć 

Predivna kombinacija teget i žute boje simbolizuje smenu noći i dana i predstavlja magičan cvet za hladne dane. Ove lepotice cvetaju raskošno tokom jeseni. Mogu se saditi tokom proleća u hladnijim klimama i trajaće do jeseni, ili ih možete tokom jeseni kupiti sa već razvijenim cvetom. Pri cvetanju, savetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prehrana u ovoj fazi nepotrebna. Vole vlažno i mokro dno, pa koristite saksije sa drenažnim rupama.

cveće

Shutterstock

 

2. Helenijum 

Ako tražite unikatno i manje uobičajeno cveće na jesenjim terasama, ali izuzetno lepo, razmislite o negovanju helenijuma. Ovi cvetovi dolaze u žutoj, narandžastoj i crvenoj boji. Takođe, helenijum je odličan kao rezano cveće za jesenje aranžmane. U jesen helenijum treba orezati, tako da stabljike budu dužine šake. Biljku zalivajte redovno.

1. Hrizanteme 

Jesenji je cvet i lako se mogu gajiti u saskiji. Za najbolje rezultate potražite hrizanteme koje imaju više pupoljaka nego otvorenih cvetova (one će cvetati duže) i odmah ih presadite u veću posudu sa dobro dreniranom zemljom. Pri cvetanju, savetuje se da se cvet zaliva svakog dana, dok je prihrana u ovoj fazi nepotrebna.

 

 

 

Komentari (0)
Loading