Sastojci:
- 100 g čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g mlevenog keksa
- 400 g šećera
- 200 g maslaca
- 200 ml vode
Glazura:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema
Šećer i vodu staviti na ringli da prokuva nekih 5 minuta da se dobije gustina meda. Skloniti sa ringle pa dodati maslac. Mešati dok se maslac ne istopi. Dodati mlevene orahe i keks, sve lepo sjediniti. Smesu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan deo dodati 100 g otopljene čokolade.
Pleh dimenzije 16x25 cm obložiti pek papirom. Pa sipati čokoladni deo ravnomerno lepo, preko toga dodamo svetli deo poravnamo i dodamo odozgo čokoladnu glazuru koju smo prethodno napravili. Otopiti 100 g čokolade sa 3 kašike ulja. Ostaviti da se stegne pa seći na štanglice.
Da bi vam bajadera bila fina i uspešna tajna se krije u sirupu koji pravimo od šećera i vode koji treba da bude gustine meda tečnog. Sve ostalo je lakše.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO