Sastojci
- Kiseli kupus - dve glavice
- Mešano melevno meso - 700gr
- Pirinač - 150gr
- Aleva paprika - 1 kašika
- Mast - 2 do 3 kašike
- Biber - 1/2 kašičice
- Crni luk - 3 glavice
- Beli luk - 1 glavica
- So - po ukusu
- Suvi biljni začin - 1 kašika
- Rebra suva domaća - 500gr
- Slanine suve domaće - 200gr
Kako pripremiti
Kiseli kupus odvojiti list od glavice iseći žilu po dužini ako je ima na listu. Na masti u srednjoj šerpi iseckati crni beli i luk pa dinstati oko 10 minuta, dodati mešano meso i dinstati jos 10 minuta dodajemo postepeno seckanu slaninucu i sve zacine sem pirinča. Dinstamo nekih 5 minuta dobro da se ukus sjedini pa dodamo pirinač opran i očišćen promesamo i ostavimo da se malo prohladi. Svaki list kupusa punimo sa po jednom kašikom nadeva zamotamo u sarmu i ređamo u pleh koji smo predhodno namazali masću i oblozili listom dva kupusa. Tako sve dok ne utrošimo svu smesu. Preko i između dodamo suva rebra prekrijemo listom kupusa sipamo vodu u šerpu u kojoj se dinstalo meso pa to prelijemo u pekač preko sarme. Poklopimo pekač njegovim poklopcem stavimo u rernu na 200c nekih 2h da se lepo krčka sarmica. Sluziti toplo.
BONUS VIDEO
BA
29.09.2022 02:19Cuj srpsko jelo hahaha
zora
29.09.2022 05:54Kako li je baka Jovanka radila kad nije imala pekac. Tada verovatno nije "kuvala" sarmu u rerni.