Kada je pravo vreme da se KISELI KUPUS? Srbi se MASOVNO raspituju na društvenim mrežama, a mi imamo ODGOVOR

Vesti 28.09.2022 13:20 0

Ako u ovo vreme pokiselite kupus, zasigurno se neće ukiseliti

kupus

Shutterstock

 

Svake godine se domaćice pitaju kada je pravo vreme da se ukiseli kupus.

Priprema kiselog kupusa je vrlo jednostavna, zahteva minimalnu pripremu, a nakon što se malo potrudite i izaberete najbolje vreme za kiseljenje, ostaje vam samo da se strpite i sačekate.

Ono što svako domaćinstvo zna ili podrazumeva, jeste da berba kupusa počinje krajem septembra, pa otprilike u tom periodu kreću pripreme za zimnicu ali i za kiseljenje kupusa.

Iako vreme branja kupusa u velikoj meri zavisi od vremenskih prilika, većina ljudi počinje berbu i kiseljenje kupusa kada jesen zakuca na vrata.

Preporučuje se da je najbolje vreme za kiseljenje kupusa sredina oktobra. Ono što je takođe važno napomenuti jeste da proizvođači kupusa često ne vode računa o odgovarajućim temperaturama i vremenskim uslovima. Proces biofermentacije u kiselom kupusu zahteva da temperature budu stabilne na nivou od 18 do 21 stepen Celzijusa, prenosi Net.Hr.

Ovaj vremenski period je najbolje vreme da se kupus ukiseli. 

Za fermentaciju kiselog kupusa u procesu kiseljenja obično je potrebno i do četiri nedelje, pa ako ovaj proces započnete krajem devetog meseca, možete računati na to da ćete već u oktobru ili početkom novembra imati ukusan kiseli kupus koji će vas oduševiti. tokom cele zime, ako pre jela. Ukus kiselog kupusa je prilično neutralan, pa se odlično slaže sa većinom obroka.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading