Ovaj jednostavni recept je idealan za jesen, a sastoji se od samo dva sastojka - meda i kruški.
Lako se priprema; samo uključite rernu na 220 stepeni, isecite kruške na kriške i pecite ih oko 10 minuta. Ostavite da se malo ohlade i izvadite ih iz rerne, premažite medom i pecite još 10 minuta. Same po sebi se pripremaju kao odličan desert, ali možete ih jesti sa šlagom ili uz kuglu sladoleda od vanile.
Ovo jelo ne samo da se lako priprema, već je i vrlo ukusno, ali i manje kalorično od tradicionalnih kolača. Jedna kruška srednje veličine sadrži 96 kalorija. Izuzetno je koristan za varenje jer sadrži 5,1 grama vlakana.
Kruške su izvor vitamina - C, K, B2, B3 i B6. Za trudnice i dojilje takođe su korisne informacije o tome kako kruške sadrže folnu kiselinu. Od minerala bogate su kalcijum, magnezijum, kalijum, bakar i mangan.
Vitamin C i bakar su antioksidansi, pa jedenje krušaka čini čuda za vaš imunitet, a kako počinje sezona prehlade i gripa, ne zaboravite da već danas nabavite ovo voće.
Iako će med dodati neke kalorije, on takođe nudi impresivne prednosti. Sadrži vitamine, minerale i antioksidante, pa ga to stavlja na mnogo vrednije mesto od šećera. Takođe je dokazano da pomaže u ublažavanju simptoma prehlade, a takođe će nam dobro doći u predstojećoj sezoni.
Zato ako vam se jede nešto slatko, a nemate volje ni vremena da satima stojite nad šporetom, onda svakako isprobajte ovaj recept i obradujte sve koji će u njemu uživati!