Poslastica koja miriše na JESEN: Kruške kao baza za savršeno zdrav desert - uz JEDAN sastojak dobijate slatku čaroliju!

Vesti 14.10.2021 14:17 0

Kada je reč o slatkišima, nutricionistkinja Džesika Bel kaže da nije uvek lako napraviti lepu ali i zdravu poslasticu za posle ručka. Međutim, kako kaže, posle nekoliko godina uspela da je da "izmizli" savršen dezert

Poslastica koja miriše na JESEN: Kruške kao baza za savršeno zdrav desert - uz JEDAN sastojak dobijate slatku čaroliju!

unsplash.com

Ovaj jednostavni recept je idealan za jesen, a sastoji se od samo dva sastojka - meda i kruški.

Lako se priprema; samo uključite rernu na 220 stepeni, isecite kruške na kriške i pecite ih oko 10 minuta. Ostavite da se malo ohlade i izvadite ih iz rerne, premažite medom i pecite još 10 minuta. Same po sebi se pripremaju kao odličan desert, ali možete ih jesti sa šlagom ili uz kuglu sladoleda od vanile.

Ovo jelo ne samo da se lako priprema, već je i vrlo ukusno, ali i manje kalorično od tradicionalnih kolača. Jedna kruška srednje veličine sadrži 96 kalorija. Izuzetno je koristan za varenje jer sadrži 5,1 grama vlakana.

Kruške su izvor vitamina - C, K, B2, B3 i B6. Za trudnice i dojilje takođe su korisne informacije o tome kako kruške sadrže folnu kiselinu. Od minerala bogate su kalcijum, magnezijum, kalijum, bakar i mangan.

Zaboravite na obične, sada su hit MINI PALAČINKE i toliko su ukusne da im ne možete odoleti: Smesa je za standardne, ali evo u čemu je CAKA!

Vitamin C i bakar su antioksidansi, pa jedenje krušaka čini čuda za vaš imunitet, a kako počinje sezona prehlade i gripa, ne zaboravite da već danas nabavite ovo voće. 

Iako će med dodati neke kalorije, on takođe nudi impresivne prednosti. Sadrži vitamine, minerale i antioksidante, pa ga to stavlja na mnogo vrednije mesto od šećera. Takođe je dokazano da pomaže u ublažavanju simptoma prehlade, a takođe će nam dobro doći u predstojećoj sezoni.

Najsočniije bombice koje se TOPE U USTIMA: Prave se od SAMO ČETIRI najprostija sastojka, ne peku se i gotove su za čas

Zato ako vam se jede nešto slatko, a nemate volje ni vremena da satima stojite nad šporetom, onda svakako isprobajte ovaj recept i obradujte sve koji će u njemu uživati!
 

Komentari (0)
Loading