Ako želite da oplemenite ovaj desert i podignete njegov ukus na viši nivo, obavezno dodajte jednu stvar. Reč je o vanili.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- 3 kg dobro zrelih očišćenih kajsija
- 400 g šećera
- sok od 2 veća limuna
- mahune vanile ili šest kesica vanilinog šećera
Priprema:
Kajsije oprati i iseći na četvrtine.Preliti limunovim sokom i šećerom i rukama zgnječiti kajsije da dobijete kašu, po želji možete ostaviti komadiće ali će se i oni raspasti tokom kuvanja. Delove voća ako su oštećeni odstranite a koštice nemojte bacati, uz dodatak još kajsija i koštica možete napraviti odličan liker. Sipati masu u veću šerpu, dodati mahunu vanile i staviti da se kuva na jaku vatru, kad provri, smanjite malo temperaturu i kuvati povremeno mešajući, kad počne da se zgušnjava, morate često da mešate da ne zagori.
Džem je gotov kad povučete varjačom po dnu i vidite put iza nje.
PRIJATNO!