Prema BAKINOM receptu spremite ZIMNICU: Peglane PAPRIKE su blago ljute, ali bez konzervansa

Marija Gavrilović Vesti 16.09.2022 10:39 0

Peglana paprika neizostavan je deo svake zimnice.

Prema BAKINOM receptu spremite ZIMNICU: Peglane PAPRIKE su blago ljute, ali bez konzervansa

Shutterstock

Sastojci:

  • 5 kg crvenih mesnatih paprika
  • 500 ml ulja
  • 200 g soli
  • 100 g šećera
  • 500 ml sirćeta
  • 2 glavice belog luka
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • veza peršuna

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Priprema

Paprike dobro operite, očistite od semenki, pa isecite na deblje trake. Poređajte jedan red u dublju činiju, zatim ih pospite šećerom i solju, prelijte uljem i sirćetom, pa odozgo poređajte još jedan red paprike i postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Ostavite ih tako da odstoje nekoliko sati, a možete i preko noći. Povremeno ih promešajte, da bi sve paprike bile lepo prekrivene mešavinom začina.

Kada paprike omekšaju ređajte ih u veće, prethodno sterilisane tegle, a između njih stavljate čenove belog luka, biber u zrnu i peršun. Svaku teglu nalijte tečnošću koja je ostala od paprika, pritisnite platičnom rešetkom, zatvorite poklopce i stavite ih na tamno i hladno mesto.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)