Prema BAKINOM receptu spremite ZIMNICU: Peglane PAPRIKE su blago ljute, ali bez konzervansa

Vesti 16.09.2022 10:39 0

Peglana paprika neizostavan je deo svake zimnice.

Prema BAKINOM receptu spremite ZIMNICU: Peglane PAPRIKE su blago ljute, ali bez konzervansa

Shutterstock

Sastojci:

  • 5 kg crvenih mesnatih paprika
  • 500 ml ulja
  • 200 g soli
  • 100 g šećera
  • 500 ml sirćeta
  • 2 glavice belog luka
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • veza peršuna

 

Priprema

Paprike dobro operite, očistite od semenki, pa isecite na deblje trake. Poređajte jedan red u dublju činiju, zatim ih pospite šećerom i solju, prelijte uljem i sirćetom, pa odozgo poređajte još jedan red paprike i postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Ostavite ih tako da odstoje nekoliko sati, a možete i preko noći. Povremeno ih promešajte, da bi sve paprike bile lepo prekrivene mešavinom začina.

Kada paprike omekšaju ređajte ih u veće, prethodno sterilisane tegle, a između njih stavljate čenove belog luka, biber u zrnu i peršun. Svaku teglu nalijte tečnošću koja je ostala od paprika, pritisnite platičnom rešetkom, zatvorite poklopce i stavite ih na tamno i hladno mesto.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading