Dodajte DVE stvari u PILAV, dobićete NOVO JELO: Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj RECEPT, proverite koliko je kremast i ukusan

Željka Tucović Vesti 15.09.2022 11:40 1

Gotovo da nema osobe kojoj nije poznat ukus ovog tradicionalnog jela

Dodajte DVE stvari u PILAV, dobićete NOVO JELO: Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj RECEPT,  proverite koliko je kremast i ukusan

Printscreen/Youtube

Možete ga oplemeniti i podići na viši nivo i to tako što ćete dodati malo belog luka i malo karija.

SASTOJCI:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

  • 2 glavice luka
  • 2 šargarepe
  • 300g belog mesa
  • dva pileća bataka
  • 1 šolja (2 dl) pirinča
  • tri čena belog luka
  • ulje
  • so
  • suvi začin
  • biber
  • kari
  • peršun

PRIPREMA:

 Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.

img
01. 04. 2025 06:50

ISKUSTVO JE NA NjEGOVOJ STRANI: Nemac se najlagodnije oseća na šljaci

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
01. 04. 2025 06:56

Iran nabavlja nuklearno oružje?

img
01. 04. 2025 06:54

"UŠAO JE STRAH U DOMOVE LjUDI" Vučić o teroru blokadera i nasilju: Dužnost svakog od nas je da se borimo i vratimo državu narodu

img
01. 04. 2025 06:55

Prvi put izvedena misija orbitiranja oko polova Zemlje FOTO

img
01. 04. 2025 06:51

SKANDAL NA FILOZOFSKOM FAKULTETU Hoće sistem i demokratiju, a ponašaju se kao najgori staljinisti i teroristi - blokaderi presekli struju

img
01. 04. 2025 06:58

STIGLA DOJAVA O BOMBI U ŠKOLI U ZEMUNU Hitno evakuisana deca, policija na terenu

img
01. 04. 2025 06:55

Zvezdin promašaj je najbolji strelac Lige 2 VIDEO

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
01. 04. 2025 06:48

DRAMA U ŠPANIJI! Poznati golman hitno operisan (VIDEO)

img
01. 04. 2025 07:00

DOJAVA O BOMBI U ŠKOLI U ZEMUNU: Deca HITNO evakuisana - Policija na terenu

img
01. 04. 2025 06:55

"CRNOGORSKI MAFIJAŠKI KLANOVI UDARILI NA SRBIJU" Vučić: Otkrićemo ko je sve bio umešan

img
01. 04. 2025 06:54

"UŠAO JE STRAH U DOMOVE LjUDI" Vučić o teroru blokadera i nasilju: Naša dužnost je da se borimo i vratimo državu narodu

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
01. 04. 2025 06:42

Prolazi opasnost: Povlače se reke u Zapadnoj Srbiji FOTO

img
01. 04. 2025 06:56

TRESLO SE TLO: Zemljotres pogodio Italiju

Komentari (1)
Beograđanka
17.09.2022 14:20

Jedini način da pilav bude poput ovog na slici, tj. da pirinač bude rastresit, jeste da se sirov pirinač prži (ja ga ubacim čim se luk malo proprži), i to sve dok prilično ne požuti. Onda se na njega složi barena ili napola ispržena piletina, doliva se ključala supa i tada se stavlja u rernu. Svako prethodno kuvanje pirinča rezultovaće gnjecavom masom koja ne liči ni na šta. Pečenje traje oko 30 minuta.