Možete ga oplemeniti i podići na viši nivo i to tako što ćete dodati malo belog luka i malo karija.
SASTOJCI:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
- 2 glavice luka
- 2 šargarepe
- 300g belog mesa
- dva pileća bataka
- 1 šolja (2 dl) pirinča
- tri čena belog luka
- ulje
- so
- suvi začin
- biber
- kari
- peršun
PRIPREMA:
Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.

ISKUSTVO JE NA NjEGOVOJ STRANI: Nemac se najlagodnije oseća na šljaci

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Iran nabavlja nuklearno oružje?

"UŠAO JE STRAH U DOMOVE LjUDI" Vučić o teroru blokadera i nasilju: Dužnost svakog od nas je da se borimo i vratimo državu narodu

Prvi put izvedena misija orbitiranja oko polova Zemlje FOTO

SKANDAL NA FILOZOFSKOM FAKULTETU Hoće sistem i demokratiju, a ponašaju se kao najgori staljinisti i teroristi - blokaderi presekli struju

STIGLA DOJAVA O BOMBI U ŠKOLI U ZEMUNU Hitno evakuisana deca, policija na terenu

Zvezdin promašaj je najbolji strelac Lige 2 VIDEO

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

DRAMA U ŠPANIJI! Poznati golman hitno operisan (VIDEO)
DOJAVA O BOMBI U ŠKOLI U ZEMUNU: Deca HITNO evakuisana - Policija na terenu

"CRNOGORSKI MAFIJAŠKI KLANOVI UDARILI NA SRBIJU" Vučić: Otkrićemo ko je sve bio umešan

"UŠAO JE STRAH U DOMOVE LjUDI" Vučić o teroru blokadera i nasilju: Naša dužnost je da se borimo i vratimo državu narodu

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Beograđanka
17.09.2022 14:20Jedini način da pilav bude poput ovog na slici, tj. da pirinač bude rastresit, jeste da se sirov pirinač prži (ja ga ubacim čim se luk malo proprži), i to sve dok prilično ne požuti. Onda se na njega složi barena ili napola ispržena piletina, doliva se ključala supa i tada se stavlja u rernu. Svako prethodno kuvanje pirinča rezultovaće gnjecavom masom koja ne liči ni na šta. Pečenje traje oko 30 minuta.