Dodajte DVE stvari u PILAV, dobićete NOVO JELO: Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj RECEPT, proverite koliko je kremast i ukusan

Vesti 15.09.2022 11:40 1

Gotovo da nema osobe kojoj nije poznat ukus ovog tradicionalnog jela

Dodajte DVE stvari u PILAV, dobićete NOVO JELO: Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj RECEPT,  proverite koliko je kremast i ukusan

Printscreen/Youtube

Možete ga oplemeniti i podići na viši nivo i to tako što ćete dodati malo belog luka i malo karija.

SASTOJCI:

  • 2 glavice luka
  • 2 šargarepe
  • 300g belog mesa
  • dva pileća bataka
  • 1 šolja (2 dl) pirinča
  • tri čena belog luka
  • ulje
  • so
  • suvi začin
  • biber
  • kari
  • peršun

PRIPREMA:

 Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.

Komentari (1)
Loading
Beograđanka
17.09.2022 14:20

Jedini način da pilav bude poput ovog na slici, tj. da pirinač bude rastresit, jeste da se sirov pirinač prži (ja ga ubacim čim se luk malo proprži), i to sve dok prilično ne požuti. Onda se na njega složi barena ili napola ispržena piletina, doliva se ključala supa i tada se stavlja u rernu. Svako prethodno kuvanje pirinča rezultovaće gnjecavom masom koja ne liči ni na šta. Pečenje traje oko 30 minuta.