Dodajte DVE stvari u PILAV, dobićete NOVO JELO: Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj RECEPT, proverite koliko je kremast i ukusan

Željka Tucović Vesti 15.09.2022 11:40 1

Gotovo da nema osobe kojoj nije poznat ukus ovog tradicionalnog jela

Dodajte DVE stvari u PILAV, dobićete NOVO JELO: Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj RECEPT,  proverite koliko je kremast i ukusan

Printscreen/Youtube

Možete ga oplemeniti i podići na viši nivo i to tako što ćete dodati malo belog luka i malo karija.

SASTOJCI:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

  • 2 glavice luka
  • 2 šargarepe
  • 300g belog mesa
  • dva pileća bataka
  • 1 šolja (2 dl) pirinča
  • tri čena belog luka
  • ulje
  • so
  • suvi začin
  • biber
  • kari
  • peršun

PRIPREMA:

 Pirinač dobro operite i stavite da se kratko kuva. Dodajte so, suvi začin i biber. Nakon pet do deset minuta sklonite sa ringle i procedite vodu. Luk sitno iseckajte i propržite u dubljem tiganju na malo ulja. Dodajte šargarepu i pileće meso seckano na kockice i pržite dok meso ne promeni boju.Naseckajte sitno beli luk, pa sve satojke prebacite u vatrostalnu posudu. Dodajte šolju vode i kašičicu karija, pa promešajte. Stavite u rernu na 200 stepeni 10-15min da se zapeče.

img
19. 06. 2025 07:49

U ZATVOR UNOSILI DROGU U PAPIRIMA: Čačani preprodavali narkotike u A4 formatu

img
09. 06. 2025 09:06

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

img
12. 06. 2025 13:12

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
19. 06. 2025 07:09

BREND AMBASADORI EXPA BIĆE NAJVEĆA DOMAĆA I SVETSKA IMENA Promocija na najbolji mogući način!

img
19. 06. 2025 07:04

BREND AMBASADORI EXPA BIĆE NAJVEĆA DOMAĆA I SVETSKA IMENA Promocija na najbolji mogući način!

img
19. 06. 2025 07:47

DRŽAVA DAJE VELIKU POMOĆ Milijardu dinara za mlade preduzetnike

img
19. 06. 2025 07:44

IZRAEL NAJAVIO KRVAVU OSVETU Pogledajte zastrašujuće fotografije bolnice nakon raketnog napada Irana

img
19. 05. 2025 10:11

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

img
16. 06. 2025 06:10

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan

img
19. 06. 2025 07:49

VELIKA ČAST ZA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Mediji u Emiratima preneli kao najvažniju vesti susret dvojice lidera! (FOTO)

img
19. 06. 2025 07:46

UHAPŠENI LAŽNI STOMATOLOZI! Ljudima vadili zube uz uputstva sa interneta, uzeli hiljade evra!

img
19. 06. 2025 07:50

NAŠ VODITELJ UHVATIO ŽENU NA GOMILI SA LJUBAVNIKOM Brutalno je pretučen, otkriveni jezivi detalji

img
18. 06. 2025 12:22

eUprava za sve: Pokrenut projekat za digitalni napredak lokalnih samouprava

img
19. 06. 2025 07:45

NEVEROVATNO OTKRIĆE Kako smanjenje ulja može povećati snagu motora vašeg automobila

img
16. 06. 2025 08:16

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

Komentari (1)
Beograđanka
17.09.2022 14:20

Jedini način da pilav bude poput ovog na slici, tj. da pirinač bude rastresit, jeste da se sirov pirinač prži (ja ga ubacim čim se luk malo proprži), i to sve dok prilično ne požuti. Onda se na njega složi barena ili napola ispržena piletina, doliva se ključala supa i tada se stavlja u rernu. Svako prethodno kuvanje pirinča rezultovaće gnjecavom masom koja ne liči ni na šta. Pečenje traje oko 30 minuta.