Biljke koje nisu za kuću: Privlače NESREĆU i loše zdravlje, držite se podalje od njih!

Vesti 23.04.2023 09:00 0

Ako ih imate, odmah ih izbacite

Biljke koje nisu za kuću: Privlače NESREĆU i loše zdravlje, držite se podalje od njih!

Printscreen/Instagram

Drevna kineska veština Feng shui, poznata je po tome što ređuje prestorije i dom tako što će kroz njih cirkulisati samo pozitivna i jaka energija. 

Postoje uverenja da biljke igraju veliku i značajnu ulogu u stvaranju uravnoteženog i skladnog prostora. Postoje biljke koje donose blagostanje, ali ima i onih koje uzrokuju nevolje i nesreću.

1. Biljke s trnjem ili oštrim lišćem

Biljke uglavnom unose pozitivnu energiju u vaš dom, ali one šiljaste i bodljikave, poput kaktusa, su izuzetak, piše Fengshuibeginner. Kaktus ima oštre i šiljaste bodlje koje podsećaju na „otrovne strele“ koje su usmerene prema okolini ili osobi. Iz tog razloga nikad ne smemo postavljati kaktuse u dnevni boravak ili spavaću sobu. Ne želimo da nam negativna energija remeti odmor ili san.

Osim toga, takve biljke predstavljaju sigurnosni problem jer svojim oštrim vrhovima mogu uzrokovati povrede, naročito ako imate malu decu.

2. Puzavice i biljke penjačice

Ako kod kuće imate vinovu lozu ili bilo koju biljku penjačicu, uvek ih morate redovno podrezivati kako ne bi prekrivali prozore ili zidove koji bi mogli da ometaju sunčevu svetlost ili uticati na protok energije u kući.

3. Biljke koje umiru i venu

Primarna svrha stavljanja biljaka u dom je da se prostor ispuni zelenilom, pozitivnom energijom i svežim vazduhom. Stoga sve biljke moramo održavati na odgovarajući način kako bismo ih održali na životu. Zato se morate rešiti uvenulih biljaka koje stvaraju ustajalu energiju koja je štetna za stanare i prostor, piše Sensa.hr.

Dakle, ako želite da unesete biljke u svoj dom, budite predani njihovom održavanju. Ako niste spremni na takav korak, možda bi bilo bolje da odustanete od biljaka.

Biljke koje nisu za kuću: Privlače NESREĆU i loše zdravlje, držite se podalje od njih!

Shutterstock

 

4. Veštačke biljke

Nemojte preterivati s veštačkim biljkama jer predstavljaju privlačenje ljudi s lažnim motivima ili zlim namerama u vaš život. Održavanje veštačkih biljaka takođe nije jednostavno i traži stalno čišćenje jer lako skupljaju prašinu. Prašina i prljavština su nesumnjivo loš feng shui.

5. Otrovne biljke

Po svaku cenu u domu moramo izbegavati biljke koje ispuštaju otrovne gasove, poput monstere, mandale i mimoze. Izbegavajte ih ako voljenoj osobi želite da poklonite neku biljku, a odlučite se za one koje nose dobru simboliku i značenje.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading