Svinjski gulaš
Svinjski gulaš sa pire krompirom ili kuvanim makaronama je pravi pogodak za današnji ručak i obrok koji se ne odbija. Gulaš od svinjskog mesa je uvek dobrodošao dodatak domaćoj trpezi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 4-5 glavica crnog luka
- 1 kašika svinjske masti
- 2 čena belog luka
- so, biber i vegeta po ukusu
- 1 kašičica aleve paprike
- 1-2 kašike brašna
- 4 dl soka od paradajza
- ljuta papričica i lovorov list po želji
Priprema – Gulaš od svinjskog mesa
Na tihoj vatri zagrejte svinjsku mast. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte meso od buta iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.
Pokušajte da meso iseckate na kockice približno jednake veličine čime ćete ubrzati proces dinstanja jer će se komadi mesa dinstati ravnomerno i biti gotovi u isto vreme. Nalijte meso i luk vodom tako da voda tek prekrije meso i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje.
Kada se meso skuva i omekša, a voda skoro ispari, dodajte začine, sitno seckani beli luk i promešajte. Pospite meso brašnom, promešajte, a potom dodajte i alevu papriku i sve dodatno dobro promešajte. Nalijte gulaš sokom od paradajza, vodu dolijte po potrebi, dodajte list lovora i pola ljute papričice po želji. Pustite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
Gulaš poslužite topao uz testeninu, kuvani krompir ili krompir pire i čašu crnog vina.

„EKSPO NIJE SAMO SVEČANOST“… Izložba je „motor“, znak da je Srbija okrenuta svetu

ŽIVOT DEČAKA SA DEPONIJE SLAMA I NAJTVRĐA SRCA! Majka je Dušana (12) ostavila na autobuskoj stanici, ali njegovo LAVLJE SRCE jače je od svih životnih nedaća! SRCE DA PREPUKNE! (VIDEO)

GOLEADA U KINI! Milan pobedio Liverpul u Hong Kongu

Još jedan grad na udaru jakon nevremena; Vetar nosi sve pred sobom, šteta je ogromna VIDEO

Elektro – robot iz 30-ih koji je nagovestio svet kakav danas poznajemo

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

SPORTSKI JACKPOT RAZLOG VIŠE ZA IGRU! Prematch + live

RADOVI NA EKSPU TEKU PO PLANU Jerinić: Na pripremnom sastanku u Beogradu predstavićemo izložbu

„EKSPO NIJE SAMO SVEČANOST“… Izložba je „motor“, znak da je Srbija okrenuta svetu

VELIKI USPEH 117 zemalja potvrdilo učešće na Ekspo 2027 – Srbija prestiže Astanu

Još jedan grad na udaru jakon nevremena; Vetar nosi sve pred sobom, šteta je ogromna VIDEO

EXPO PIŠE ISTORIJU Ovo je bio trenutak kada je svet prvi put video budućnost

ALIMENTACIONI FOND DOBIO VIRTUELNOG ASISTENTA! Samohrani roditelji će lakše dolaziti do informacija (FOTO)

MALI NA GRADILIŠTU U SURČINU – Sve ide po planu za Ekspo, ključevi do 1. decembra 2026. (FOTO)

KROZ SRBIJU NA DVA TOČKA: Sedite na bicikl, i doživite nezaboravnu avanturu koja se pamti!

Marko
11.09.2022 19:14Nepostoji svinjski gulaš,zna se šta je gulaš i samo je gulaš od junećeg mesa.
Ferenc
13.09.2022 13:36Gulaš se kuva isključivo sa GOVEĐIM MESOM! Ovaj recept je neka brljotina sa svinjskim mesom,a NE GULAŠ!