Svinjski gulaš
Svinjski gulaš sa pire krompirom ili kuvanim makaronama je pravi pogodak za današnji ručak i obrok koji se ne odbija. Gulaš od svinjskog mesa je uvek dobrodošao dodatak domaćoj trpezi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Sastojci:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 4-5 glavica crnog luka
- 1 kašika svinjske masti
- 2 čena belog luka
- so, biber i vegeta po ukusu
- 1 kašičica aleve paprike
- 1-2 kašike brašna
- 4 dl soka od paradajza
- ljuta papričica i lovorov list po želji
Priprema – Gulaš od svinjskog mesa
Na tihoj vatri zagrejte svinjsku mast. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte meso od buta iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.
Pokušajte da meso iseckate na kockice približno jednake veličine čime ćete ubrzati proces dinstanja jer će se komadi mesa dinstati ravnomerno i biti gotovi u isto vreme. Nalijte meso i luk vodom tako da voda tek prekrije meso i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje.
Kada se meso skuva i omekša, a voda skoro ispari, dodajte začine, sitno seckani beli luk i promešajte. Pospite meso brašnom, promešajte, a potom dodajte i alevu papriku i sve dodatno dobro promešajte. Nalijte gulaš sokom od paradajza, vodu dolijte po potrebi, dodajte list lovora i pola ljute papričice po želji. Pustite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
Gulaš poslužite topao uz testeninu, kuvani krompir ili krompir pire i čašu crnog vina.
Opšta gungula u pabu: Ivan i Mića žestoko opleli po Đedoviću, Aneli priznala da Alibaba NIJE NA INTERPOLOVOJ POTERNICI (VIDEO)

SLUČAJ ''SIGNAL'' ZATVOREN! Tramp doneo odluku povodom curenja informacija u grupnom četu

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

NIJE ŠALA BIĆE I SNEGA: Vremenska prognoza za utorak, 1. april
VREME JE ZA ISTINU! Aneli hoće na poligraf!? Đedović i Ahmićeva žestoko zaratili zbog Asmina, ona smatra da se poigrao sa detetom (VIDEO)

KRIZA IZ 2008. OMOGUĆILA DOMINACIJU SAD: 10 godina nakon bankarskog sloma kontrolisale 20 najvećih evropskih banaka

BIĆE ODMAZDE: Iranski vrhovni vođa odgovorio na Trampovu pretnju

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

ORBAN O DARVINOVOJ TEORIJI I EVROPSKOJ UNIJI: Ovo nije evolucija, ovo je propadanje

TRAMP PORUČIO: Napadi na Hute će se nastaviti dok više ne budu pretnja slobodnoj plovidbi

NAUČNICI SU RAZVILI UREĐAJ: Može da prevede misli o govoru u izgovorene reči
ASMIN SE IZVRNUO, KARAMUJIĆ LAŽE: Đedović podsetio Aneli na priče o venčanju sa Alibabom, ona tvrdi da se čin venčanja odvio kod nje kući (VIDEO)
Vračaju po groblju, vezani lancima i... Đedović ponovo zapenio na Aneli, pa izneo JEZIVE informacije o njoj i njenoj porodici (VIDEO)

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

PANIKA U IZRAELU ZOVU AMERIKANCE U POMOĆ Džeruzalem post: Nagomilavanje vojske Egipta na Sinaju ugrožava mir

Marko
11.09.2022 19:14Nepostoji svinjski gulaš,zna se šta je gulaš i samo je gulaš od junećeg mesa.
Ferenc
13.09.2022 13:36Gulaš se kuva isključivo sa GOVEĐIM MESOM! Ovaj recept je neka brljotina sa svinjskim mesom,a NE GULAŠ!