Svinjski gulaš
Svinjski gulaš sa pire krompirom ili kuvanim makaronama je pravi pogodak za današnji ručak i obrok koji se ne odbija. Gulaš od svinjskog mesa je uvek dobrodošao dodatak domaćoj trpezi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Sastojci:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 4-5 glavica crnog luka
- 1 kašika svinjske masti
- 2 čena belog luka
- so, biber i vegeta po ukusu
- 1 kašičica aleve paprike
- 1-2 kašike brašna
- 4 dl soka od paradajza
- ljuta papričica i lovorov list po želji
Priprema – Gulaš od svinjskog mesa
Na tihoj vatri zagrejte svinjsku mast. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte meso od buta iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.
Pokušajte da meso iseckate na kockice približno jednake veličine čime ćete ubrzati proces dinstanja jer će se komadi mesa dinstati ravnomerno i biti gotovi u isto vreme. Nalijte meso i luk vodom tako da voda tek prekrije meso i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje.
Kada se meso skuva i omekša, a voda skoro ispari, dodajte začine, sitno seckani beli luk i promešajte. Pospite meso brašnom, promešajte, a potom dodajte i alevu papriku i sve dodatno dobro promešajte. Nalijte gulaš sokom od paradajza, vodu dolijte po potrebi, dodajte list lovora i pola ljute papričice po želji. Pustite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
Gulaš poslužite topao uz testeninu, kuvani krompir ili krompir pire i čašu crnog vina.

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

UBIJEN TURISTA DOK JE SEDEO ISPRED SUPERMARKETA: "Bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme"
Izgleda da je on bolji muškarac za nju: Luka ne prestaje da ljubomoriše na Đedovića, ponovo zaratio sa Aneli! (VIDEO)

Glasaj za omiljeno ime maskota na EXPO-u

BRAČNI PAR ZALUTAO KOD LAGUNE: Ustao ceo region, podignuti dronovi da ga pronađu, a onda se dogodio preokret

Saznajemo od Wayouta: Egipat – Odakle je sve počelo

OBELEŽAVAMO PREPODOBNOG VISARIONA I ILARIONA NOVOG Obavezno izgovorite ovu molitvu!

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

MIONA JOVANOVIĆ ZAVRŠILA NA KLINICI, TIM NAJBOLJIH LEKARA JE ZBRINUO! Reper se ne odvaja od devojke, SNIMAK IZ SALE završio na mrežama! (FOTO)

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

NA OKUPU 32 FOTOGRAFA: U Paraćinu od petka izložba Foto-kino kluba

PRIRODA, MIR I OSVEŽENJE NA DOHVAT RUKE: Najlepša kupališta u Srbiji za savršen dan
Beži u policiju: Uroš ne prestaje da provocira Matoru, ona kipti od besa na sav glas! (VIDEO)
Spreman da udarim glavom u zid: Gastoza niko i ništa ne može da odvoji od Sofi! (VIDEO)

eUprava za sve: Pokrenut projekat za digitalni napredak lokalnih samouprava

Marko
11.09.2022 19:14Nepostoji svinjski gulaš,zna se šta je gulaš i samo je gulaš od junećeg mesa.
Ferenc
13.09.2022 13:36Gulaš se kuva isključivo sa GOVEĐIM MESOM! Ovaj recept je neka brljotina sa svinjskim mesom,a NE GULAŠ!