Najbolji GULAŠ od svinjskog mesa: Domaći pastirski RECEPT za kojim smo DUGO tragali

Lana Vidović Vesti 11.09.2022 13:30 2

Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji

Najbolji GULAŠ od svinjskog mesa: Domaći pastirski RECEPT za kojim smo DUGO tragali

Printscreen/Youtube

 

Svinjski gulaš

Svinjski gulaš sa pire krompirom ili kuvanim makaronama je pravi pogodak za današnji ručak i obrok koji se ne odbija. Gulaš od svinjskog mesa je uvek dobrodošao dodatak domaćoj trpezi.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Sastojci:

- 800 g svinjskog mesa od buta

- 4-5 glavica crnog luka

- 1 kašika svinjske masti

- 2 čena belog luka

- so, biber i vegeta po ukusu

- 1 kašičica aleve paprike

- 1-2 kašike brašna

- 4 dl soka od paradajza

- ljuta papričica i lovorov list po želji

Priprema – Gulaš od svinjskog mesa

Na tihoj vatri zagrejte svinjsku mast. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte meso od buta iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.

Pokušajte da meso iseckate na kockice približno jednake veličine čime ćete ubrzati proces dinstanja jer će se komadi mesa dinstati ravnomerno i biti gotovi u isto vreme. Nalijte meso i luk vodom tako da voda tek prekrije meso i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje.

Kada se meso skuva i omekša, a voda skoro ispari, dodajte začine, sitno seckani beli luk i promešajte. Pospite meso brašnom, promešajte, a potom dodajte i alevu papriku i sve dodatno dobro promešajte. Nalijte gulaš sokom od paradajza, vodu dolijte po potrebi, dodajte list lovora i pola ljute papričice po želji. Pustite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Gulaš poslužite topao uz testeninu, kuvani krompir ili krompir pire i čašu crnog vina.

Komentari (2)
Loading
Marko
11.09.2022 19:14

Nepostoji svinjski gulaš,zna se šta je gulaš i samo je gulaš od junećeg mesa.

Ferenc
13.09.2022 13:36

Gulaš se kuva isključivo sa GOVEĐIM MESOM! Ovaj recept je neka brljotina sa svinjskim mesom,a NE GULAŠ!