Svinjski gulaš
Svinjski gulaš sa pire krompirom ili kuvanim makaronama je pravi pogodak za današnji ručak i obrok koji se ne odbija. Gulaš od svinjskog mesa je uvek dobrodošao dodatak domaćoj trpezi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 4-5 glavica crnog luka
- 1 kašika svinjske masti
- 2 čena belog luka
- so, biber i vegeta po ukusu
- 1 kašičica aleve paprike
- 1-2 kašike brašna
- 4 dl soka od paradajza
- ljuta papričica i lovorov list po želji
Priprema – Gulaš od svinjskog mesa
Na tihoj vatri zagrejte svinjsku mast. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte meso od buta iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.
Pokušajte da meso iseckate na kockice približno jednake veličine čime ćete ubrzati proces dinstanja jer će se komadi mesa dinstati ravnomerno i biti gotovi u isto vreme. Nalijte meso i luk vodom tako da voda tek prekrije meso i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje.
Kada se meso skuva i omekša, a voda skoro ispari, dodajte začine, sitno seckani beli luk i promešajte. Pospite meso brašnom, promešajte, a potom dodajte i alevu papriku i sve dodatno dobro promešajte. Nalijte gulaš sokom od paradajza, vodu dolijte po potrebi, dodajte list lovora i pola ljute papričice po želji. Pustite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
Gulaš poslužite topao uz testeninu, kuvani krompir ili krompir pire i čašu crnog vina.
PROSLAVIĆE RAZVOD ZAJEDNO U LJUBAVI?! Sara Raičević se topi u zagrljaju Bore Santane, varnice sevaju na sve strane! (VIDEO)
Tenzija raste! Ivan Marinković sumnja u validnost Asminove strane priče, zahteva samo jedno! (VIDEO)

Sudarili se voz i automobil u Slovačkoj, ima mrtvih

Diskretna elegancija u srcu Beograda FOTO

Prosečna plata realno veća 6,4% nego pre godinu dana
MINISTARSTVO PRIVREDE NASTAVLJA DA PODRŽAVA ZANATLIJE Mesarović: Raspisujemo poziv za bespovratna sredstva za stare zanate i domaću radinost ČUVAMO TRADICIJU, IDENTITET I KULTURNO NASLEĐE

Ludi provod na jahti odmah nakon raskida: Lepa glumica našla utehu i to u prijatelju FOTO

Deca u narodnim nošnjama iznenadila Beograđane – evo zašto ih svi vole

Nikad povoljnije do afričkog Mediterana! All Inclusive već od 403€

Amerikanka najbolja na 200 m, Bol odbranila zlato na 400 m sa preponama VIDEO

DRLjEVIĆ, PAVELIĆEVA DESNA RUKA: U Nikšiću predstavljena knjiga koja dokumentuje zločine ideologa crnogorskog separatizma

ČAROBNI BONUS DOBRODOŠLICE Registruj se, verifikuj nalog i zavrti čarobni točak sreće koji ti donosi do 10.000 RSD bonusa za sport ili slot – ti biraš!

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Москва планира да заузме Одесу преко Молдавије

Sudija iz Novog Pazara pod istragom: Sumnjiči se da je napao svoju partnerku

Marko
11.09.2022 19:14Nepostoji svinjski gulaš,zna se šta je gulaš i samo je gulaš od junećeg mesa.
Ferenc
13.09.2022 13:36Gulaš se kuva isključivo sa GOVEĐIM MESOM! Ovaj recept je neka brljotina sa svinjskim mesom,a NE GULAŠ!