Sastojci:
- 2 plava patlidžana (svaki oko 250 gr)
- malo soli
- 1 kašika ulja
- 1 veći paradajz
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Sastojci za fil:
- 60 gr pirinča, može i integralni
- 1 kašika ulja
- 1 manji crni luk
- 30 gr mix pahuljica (ovsenih, raženih i ječmenih)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičce mlevene začinske paprike - može ljuta
- kašičica ajvara
- 1/2 kašičice mlevenog sušenog povrća
- malo seckanog peršuna - može i suvi
- malo belog luka u prahu
Priprema
Plave patlidžane preseći uzduž na dva dela, izdubiti ih na debljinu od 0,5 cm (sredinu ostaviti za fil). Posoliti ih i ostaviti 15-20 minuta da odstoje i puste crni sok. Isprati ih pod mlazom vode, osušiti kuhinjskom krpom.
Skuvati pirinač "al dente", preliti hladnom vodom i procediti. Na ulju propržiti iseckani crni luk da svene, dodati sitno iseckanu sredinu patlidžana, posoliti, propržiti još malo, pa skloniti sa vatre. Dodati procedeni pirinač, miks pahuljica, ajvar i ostale začine. Po želji dodati u fil još malo ulja.
Polutke patlidžana bogato puniti filom i ređati u uljem podmazani vatrostalni sud. Odozgo poređati kolutove paradajza, pa staviti da se peče 45 minuta na 220° C Može se posuti i omiljenim sušenim travkama pre pečenja.
Uz ove patlidžane fino ide domaće kiselo mleko i pečene paprike sa belim lukom, kao i čaša belog vina ili piva.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO