Krompir NIKADA nemojte da podgrevate: Na taj način se RIZIKUJETE zdravlje

Vesti 08.09.2022 13:00 0

Ljudi sa osetljivim stomakom ne bi trebalo da podgrevaju krompir

krompir u kaputu

Shutterstock

To otežava varenjem i može izazvati osećaj težine. Ali ako obično zagrevate pečeni krompir, ali vam se ne sviđa rezultat, niste u manjini.

Pečeni krompir je teško vratiti u život kao i picu.

Pečemo hladan krompir

Krompir je najukusniji zagrejan u rerni jer ostaje sočan. Zagrejte rernu na 180 °C, a krompir izvadite iz frižidera na vreme da se zagreje na sobnu temperaturu. Da budu hrskave, zagrejte ih na roštilju ili plehu. Pecite ih 15 do 20 minuta.

Ne koristimo vodu

Iako je podgrevanje u mikrotalasnoj pećnici najbrže, često može previše isušiti krompir. Da biste to sprečili, najbolje je krompir iseći na pola, poprskati vodom i staviti u rernu zajedno sa šoljom vode napunjenom do trećine.

Podgrevamo na jakoj temperaturi

Pečeni krompir možete prepoloviti i zagrejati u tiganju sa malo maslinovog ulja na umerenoj vatri. Po tri minuta sa svake strane je dovoljno da bude hrskavo.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading