Sastojci:
- 10 kg crvenih paprika
- 5 kg paradajza
- 2 glavice belog luka
- 1 vez peršuna
- 10-15 kom. ljutih papričica
- 0,5 l ulja
- 200 g šećera
- 200 g soli
- 200 ml sirćeta
Priprema
Paprike ispeci oguliti i iseckati i ostaviti da se malo procede.
U većoj šerpi ukuvati oguljeni paradajz onako malo gušće da bude, zatim dodati iseckane paprike i kuvati 30 minuta. zatim dodati ulje i kuhati još 30 minuta. Zatim, dodajte ostale sastojke: iseckani beli luk, peršun, so, šećer, sirce i ljute papričice i malo još prokuhati sve zajedno.
Sipati u tegle, poklopiti poklopcem i ostaviti na toplom da prenoće ili umotati u krpu.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
Боле
06.09.2022 18:13Битно је да ви прогласите да је сва зимница македонска...што везе нема...Ајвар...пинђур...љутеница..све је то...српско...Лесковачко и Пиротског...Најбоља паприка из јужне Србије...Наши се труде да заштите географско порекло а ви рушити..Северни Македонци...бивши Срби као и Хрвати све присвајају ..
Lucky
08.09.2022 09:22Kaze se lutenica!!!! Ne oricate o zmijama pa da bude ljutica!!!! I ne interesu je me jer sam odrastao na najbiljij kuhunji a to je SRPSKA! SRPSKI AJVAR,LJUTENIVA,PINDJUR,PAPRIKE U SIRU,BELOLUCANE PAPRIJE,POHIVANE PAPRIKE,PUNJENE(POSNE I MRSNE)PAPEIKE,PAPRIKE U TURSIJI........