Sastojci:
- 10 kg crvenih paprika
- 5 kg paradajza
- 2 glavice belog luka
- 1 vez peršuna
- 10-15 kom. ljutih papričica
- 0,5 l ulja
- 200 g šećera
- 200 g soli
- 200 ml sirćeta
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Priprema
Paprike ispeci oguliti i iseckati i ostaviti da se malo procede.
U većoj šerpi ukuvati oguljeni paradajz onako malo gušće da bude, zatim dodati iseckane paprike i kuvati 30 minuta. zatim dodati ulje i kuhati još 30 minuta. Zatim, dodajte ostale sastojke: iseckani beli luk, peršun, so, šećer, sirce i ljute papričice i malo još prokuhati sve zajedno.
Sipati u tegle, poklopiti poklopcem i ostaviti na toplom da prenoće ili umotati u krpu.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO
Боле
06.09.2022 18:13Битно је да ви прогласите да је сва зимница македонска...што везе нема...Ајвар...пинђур...љутеница..све је то...српско...Лесковачко и Пиротског...Најбоља паприка из јужне Србије...Наши се труде да заштите географско порекло а ви рушити..Северни Македонци...бивши Срби као и Хрвати све присвајају ..
Lucky
08.09.2022 09:22Kaze se lutenica!!!! Ne oricate o zmijama pa da bude ljutica!!!! I ne interesu je me jer sam odrastao na najbiljij kuhunji a to je SRPSKA! SRPSKI AJVAR,LJUTENIVA,PINDJUR,PAPRIKE U SIRU,BELOLUCANE PAPRIJE,POHIVANE PAPRIKE,PUNJENE(POSNE I MRSNE)PAPEIKE,PAPRIKE U TURSIJI........