Sastojci:
- 2 kg kupusa
- 2 kg krastavčića
- 2 kg karfiola
- 2 kg šargarepe
- 2 kg zelenog paradajza
Za preliv:
- 300 g soli
- 400 g šećera
- 500 ml sirćeta
- 2 kesice bibera u zrnu
- 2 kesice vinobrana
Priprema
Uzeti povrće dobro oprati, očistiti, i iseći na rezanca. Poređati u čistu šerpu. Karfiol izlomiti na manje parčiće.
Sutradan dodati vinobran, ponovo promešati, i sipati u čiste tegle, pritiskati rukom salatu, sabijati, i staviti plastične krugove za tegle. Salata će pustiti vodu, njom naliti tegle. Dobro zatvoriti tegle poklopcem ili vezati celofanom. Odložiti na hladno mesto.
NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!
BONUS VIDEO