Da biste ispekli kestenje nije potrebna nikakva velika mudrost.
Ipak, mnogi izbegavaju da to rade kod kuće, jer im se čini kao previše posla, pa onda bacaju pare na precenjeno kestenje sa ulice.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Međutim, vrlo je lako. Za početak, potrebno vam je sveže kestenje i jedan nož. Ali, ne bilo kakav!
Da se ne biste posekli, uzmite oštar reckavi nož za hleb. Svaki kesten zasecite po širini, sve dok se ljuska lepo ne rastvori.
Potom, prebacite rasečene kestenove u šerpicu, dodajte vodu i malo posolite.
Pustite da se krčka dok ne provri, a potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u tepsiju i stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 15 minuta.
Kad kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjir, prekrijte krpom i ostavite nekih 5 minuta da odstoji. Ovo će vam olakšati čišćenje.
Uživajte!!!