Španski za „rančerska jaja“, huevos rancheros su klasično meksičko jelo za doručak. U stvari su toliko jednostavni da ih većina meksičkih kuvara ne bi smatrala dostojnima recepta.
Samo lagano pržite kukuruzne tortilje da se zagreju, skuvajte par jaja i prelijte svežom salsom. Gotovo!
SASTOJCI:
- 250 grama mlevene govedine hranjene travom
- ½ crvenog luka, isečenog na kockice
- 1 mala halapeno, uklonjena stabljika, isečena na kockice
- 2 kašike krem sira
- 1 kašičica origana
- So i biber po ukusu
- 4–6 velikih jaja, pržena ili kajgana
- Za prelive:
- 1-2 paradajza na kockice
- 1 avokado, isečen na kockice
- Sveži silantro, seckani
PRIPREMA:
U veliki tiganj, na umerenoj vatri, dodajte kokosovo ulje i govedinu hranjenu travom, povremeno mešajući dok govedina ne porumeni, oko 5-7 minuta.
U posebnoj šerpi, na srednje laganoj vatri, pržite jaja po želji.
Servirajte na paleo tortiljama, prelivenim svežim paradajzom, avokadom i silantrom.