Jaja na RANČERSKI način: Klasičan MEKSIČKI doručak za one koji vole "vreo" početak dana!

Najžena Vesti 08.10.2021 08:30 0

U stvari su toliko jednostavni da ih većina meksičkih kuvara ne bi smatrala dostojnima recepta.

Jaja na RANČERSKI način: Klasičan MEKSIČKI doručak za one koji vole "vreo" početak dana!

Shutterstock

Španski za „rančerska jaja“, huevos rancheros su klasično meksičko jelo za doručak. U stvari su toliko jednostavni da ih većina meksičkih kuvara ne bi smatrala dostojnima recepta.

Samo lagano pržite kukuruzne tortilje da se zagreju, skuvajte par jaja i prelijte svežom salsom. Gotovo!

SASTOJCI:

  • 250 grama mlevene govedine hranjene travom
  • ½ crvenog luka, isečenog na kockice
  • 1 mala halapeno, uklonjena stabljika, isečena na kockice 
  • 2 kašike krem sira
  • 1 kašičica origana
  • So i biber po ukusu
  • 4–6 velikih jaja, pržena ili kajgana
  • Za prelive:
  • 1-2 paradajza na kockice
  • 1 avokado, isečen na kockice
  • Sveži silantro, seckani

 

PRIPREMA:

U veliki tiganj, na umerenoj vatri, dodajte kokosovo ulje i govedinu hranjenu travom, povremeno mešajući dok govedina ne porumeni, oko 5-7 minuta.

Dodajte luk, halapenjo, krem sir, origano, so i biber, mešajući dok luk ne postane providan i sklonite ga sa vatre.
U posebnoj šerpi, na srednje laganoj vatri, pržite jaja po želji.
Servirajte na paleo tortiljama, prelivenim svežim paradajzom, avokadom i silantrom.
Komentari (0)
Loading