Sastojci:
- 2 jajeta
- 400 g brašna
- 250 g putera
- 200 g šećera
- limunova kora
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kg šljiva
- 1/2 kašičice cimeta
- 1 kašika ruma
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Rastopite 50 g putera u tiganju i ubacite polutke šljiva, pa promešajte. Dodajte polovinu šećera (100 g), vanilin šećer, cimet,rum i čokoladu. Kratko prokuvajte, pa ostavite da se ohladi. Ostatak puter rukama dodajte brašno i dodajte preostali šećer. Zatim dodajte jaja i limunovu koru, pa umesite testo. Podelite testo na 2 dela i oklagijom razvije kore. Jednu koru stavite u pleh i pecite 15 minuta na 180°C. Zatim izvadite, dodajte smesu sa šljivama i preko stavite drugu koru. Vratite u rernu da se zapeče.
PRIJATNO!