Starinska pita sa TIKVICIMA: Ovako je nikada niste pravili, a bolja je od KROMPIRUŠE

Izvor: Ž. T. Vesti 06.08.2022 08:30 0

Pita sa tikvicama je izuzetno ukusna, ali ne i toliko popularna

Starinska pita sa TIKVICIMA: Ovako je nikada niste pravili, a bolja je od KROMPIRUŠE

Printscreen/Youtube

Za to ne postoji objektivan razlog i zato obavezno isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

  • 1 pakovanje gotovih kora za pitu
  • 1/2 praziluka
  • 1/2 tikvice

Za fil:

  • 3 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 ml jogurta
  • 150 ml ulja
  • 200 g sjeničkog sira

Priprema

Na ulju prodinstajte praziluk sečen na kolutove, malo kasnije dodajte tikvice sečene na kocke, posolite i još malo prodinstajte. Sklonite sa ringle da se malo prohlade. Za to vreme pripremite fil. Žicom umutite jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje. Odvojite po dve kore za jednu. Prvu koru premažite sa dve supene kašike fila, stavite drugu koru pa i nju premažite sa dve kašike a zatim u kraj rasporedite tikvice i praziluk i pospite sa malo izmrvljenog sira.Krajeve sa strane savijte prema unutra.Blago urolajte i nastavite isto da radite i sa ostalim korama. Pecite na 210 stepeni 20 do 30 minuta.

BONUS VIDEO

Komentari (0)