Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja L veličine
- 3 kašike šećera
- 260 ml mleka
- 60 g otopljenog maslaca (možete zameniti sa 50 ml ulja)
- 1 kašičica arome vanile – po želji
Priprema
U manjem loncu na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Ostavite ga po strani da se malo prohladi. Ako ćete koristiti ulje ovaj korak preskočite. Za to vreme u posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi kratko izmutite jaja i šećer. Dovoljno je samo da se povežu. Dodajte aromu vanile po želji.
Smesi jaja i šećera dodajte rastopljeni i prohlađeni maslac. Dodajte polovinu količine mleka i brašno koje ste pomešali s praškom za pecivo i soli. Sve dobro izmešajte. Dodajte preostalo mleko i ponovo sve izmešajte.
Zagrejte aparat za vafle. Namastite ga uljem u spreju (možete i preskočiti ovaj korak). U aparat izlijte smesu. Vafle pecite dok testo ne porumeni, oko dva minuta (zavisno od aparata za vafle koji koristite). Bitno je da vam vafli nakon pečenja budu mekani (pazite da ih ne prepečete). Vafle poslužite tople, piše gastro.24sata.hr.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO