Priprema je veoma brza i jednostavna, a na kraju sve zapečete u rerni što će dati poseban ukus jelu.
Sastojci:
- 6 većih paradajza
- 250 g mlevene piletine
- 100 g pirinča
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 100 g kačkavalja
- so, biber
- origano
Priprema
Paradajzu skinite gornje delove i pažljivo ih izdubite, ali sredinu nemojte da bacate sačuvajte je za punjenje. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa propržite na malo ulja da se zastakle, a potom ubacite mlevenu piletinu. Dodajte začine po ukusu i dinstajte sve zajedno dok meso ne pobeli. Zatim stavite oprani pirinač i dodajte sredinu paradajza. Nalijte sa malo vode i krčkajte još 10-ak minuta. Paradajz poređajte u vatrostalnu činiju i svaki bogato napunite filom. Odozgo stavite po komad kačkavalja, možete i da ga narendate i vratite "kapicu" koju ste skinuli sa paradajza. Zapecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni oko 20 minuta.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO