Sastojci
Kora:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 5 kašika brašna
- 4 kašike kakaa
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 120 g čokolade
Sirup:
- 300 g šećera
- 250 ml vode
Fil:
- 1 l mleka
- 150 g gustina
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 1 kašika ekstrakta mente ili pepermint
- 2 vanil šećera
Glazura:
- 150 g čokolade
- 60 ml ulja
Priprema:
U manjoj posudi pomešati kakao, brašno, prašak za pecivo. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodavati jedno po jedno žumance muteći i dalje. Istopiti čokoladu pa dodati lagano u masu, ne treba mutiti mikserom nego pomešati silikonskom spatulom. Umešati suve sastojke, pa sastaviti sve zajedno. Sipati u tepsiju, i peći na 180°C oko 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Zatim skuvati sirup od vode i šećera. Vruć sirup preliti preko hladne kore. Gustin razmutiti sa 200 ml mleka, a ostatak skuvati sa šećerom i vanilin šećerom i aromom mente. Kad vam provri mlijeko dodajte razmućeni gustin i mješajte non stop da vam se nebi napravile grudvice. Kada se zgusne sklonite i ostavite da se ohladi. U ohlađen fil umutiti margarin. Premazati fil preko kore. Na tihoj vatri istopiti čokoladu sa uljem i onda preliti preko kolača. Ostaviti da se dobro ohladi pa seći na željene kocke.
BONUS VIDEO